Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@spiritakademia.hu e-mail címen.

Ismerd meg műkörömépítő tanfolyamunkat!

Gondolkodsz, hogy részt veszel műkörömépítő tanfolyamunkon, de nem tudod, mi vár rád? És vajon mi lesz a tanfolyam után? Blogcikkünkből mindent megtudhatsz!

 

Miért ilyen népszerű a műkörmös képzés?

A szépségápolás aranykorát éljük, ezért nagyon fontosak azok a képzések, amelyek a szépségiparhoz tartoznak. Mindenki szeret szép lenni, még szebbé válni, és ha van rá lehetőség, akkor ki is használjuk a szépészeti lehetőségeket. Ha a testünk rendben van, azzal a lelkünket is ápoljuk, hiszen pl. egy új frizurával jobban érezzük magunkat.
Ma már alap, hogy kozmetikushoz, fodrászhoz, kézápolóhoz járunk. És nemcsak a nők, hanem egyre több férfinak van rá igénye, hogy a szépészeti szolgáltatásokat igénybe vegye. Sőt, egyre több férfi jelentkezik a képzésekre is, majd el is helyezkedik a szakmában.

 

Milyen szakma a kézápoló és műkörömépítő?

A kézápoló és műkörömépítő szakma az egyik legkeresettebb szépségápolási szakma. Emellett a szépészet egyik legkreatívabb szakmája, hiszen ahány vendég, annyi igény merülhet fel. Szükség van a tudásodra, kézügyességedre, a fantáziádra és hogy naprakész legyél az aktuális trendekből. Hidd el, minden vendéged hálás lesz a nálad töltött időért. Hiszen mai világunkban rengeteget számít egy kis kikapcsolódás, amivel ráadásul még szebbé is válhatunk.

Ezt a szakmát sosem fogod megunni, hiszen egy folyamatosan változó, megújuló szakma, mind színekben, anyagokban, díszítésekben, mintákban.

Ráadásul röpke 4 hónap alatt új szakmád lehet!

Hogyan kezdheted el Te is műkörmös képzést?

A legbiztosabb az, ha weboldalunkon keresztül regisztrálsz képzésünkre. Ezután e-mailben megküldünk neked minden dokumentumot és tájékoztatót, valamint a jelentkezési lapot is. Fontos tudnod, hogy a regisztráció még nem jelent automatikusan jelentkezést, ezért ne felejtsd visszaküldeni a jelentkezési lapot és a kapcsolódó dokumentumokat.

A műkörmös képzés sehol sem olcsó, viszont nálunk a tanfolyam árában benne van a nagy értékű Spirit Start kezdőcsomag. Ez a csomag tartalmaz többek között eszközöket és alapanyagokat, rozsdamentes acél manikűrkészletet, csiszológépet. Ezeken felül a tanfolyam idejére rengeteg mást pl. UV lámpát is biztosítunk.

Ahhoz, hogy megkezdhesd a tanfolyamot, általános iskolai végzettségre és egészségügyi alkalmasságra van szükséged. Fontos még, hogy a vizsga időpontjáig be kell töltened a 18. életévedet. Ha ezek rendben vannak, csak válaszd ki, hogy a 30 város közül melyikben szeretnéd elvégezni a tanfolyamot, és már bele is vághatsz!

Nézzük, mi vár rád, ha belevágsz a tanfolyamba!

Az egyik legjobban gyakorlatra épülő szakmáról van szó, így a tanfolyam is rendkívül gyakorlatorientált. Fontos, hogy a tanfolyamon kívül is sokat gyakorolj, hiszen csak akkor fogsz tudni magas színvonalú munkát kiadni a kezedből, ha magabiztosan elsajátítottad a megfelelő technikákat, fogásokat, tudást. Oktatóinkra mindig, minden tekintetben számíthatsz, ha bármiben elakadnál.

A gyakorlat mellett nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti tudásra is, hiszen e nélkül a komplex tudás nélkül nem végezhetnél kézápolást és műkörömépítést. Ahhoz, hogy mindez könnyedén menjen, nyomtatott és letölthető, digitális anyagokkal, videókkal segítjük a tanulásodat.

 

Miket tanulhatsz meg a műköröm tanfolyamon?

A műkörmös szakma rendkívül pezseg, folyamatosan új trendek törnek elő. A tanfolyamon kőkemény alapokra fogsz szert tenni, amire aztán már könnyedén építheted a sok-sok új tudást. De lássuk, miket is fogsz tanulni!

 • Megtanulod a vendéged kezének állapotfelmérését, és eldönteni azt, hogy szabad-e kézápolást illetve műkörömépítést végezni, vagy esetleg orvosi segítséget kell igénybe vennie.
 • Elsajátítod a teljes kézápolási folyamatot, mely magába foglalja a japán manikűrt és a lakkozás is.
 • Megtanulod az egyik örök köröm elkészítést, a francia körömét. Örök, hiszen a körömlakkozás őse volt, hogy a körmök szélét elkezdték fehérre festeni. A mai napig eleganciát sugároz, pedig az egyik legegyszerűbb, legszerényebb körömdíszítési forma. Elkészíteni mégsem olyan könnyű, hiszen határozott, de szép mosolyvonalat kell tudni rajzolni.
 • Biztosan terítékre fog kerülni a formák közül a mandula és a kocka köröm. Most ezek a legnépszerűbbek, talán pont azért, mert ezekkel a legkönnyebb a mindennapi élet. Ezek mellett természetesen belekóstolsz az extrémebb formákba is, hiszen díszíteni a hosszabbakat sokkal változatosabban lehet.
 • Megtanítjuk, hogy mi a különbség a zselés és a porcelán műköröm között, valamint ezek helyes építését és töltését is.
 • Arról is fontos tudást szerezned, hogy miért eshet le egy már felhelyezett műköröm. Sok oka lehet a helytelen viseléstől a rossz előkészítésen át a betegségekig.
 • Megtanítjuk, melyek a minőségi anyagok és eszközök. Egyik legfontosabb eszköz a jó sablon. Nagyon sokszor fogod használni, ezért a sablonfelhelyezés pontos elsajátítása elengedhetetlen.
 • A következő fontos anyag az előkészítő folyadék. Sokféle létezik, ezért fontos megtanulnod, hogy mikor melyiket szabad alkalmazni. Nagy figyelmet kíván a használata, mert ha tévesztesz, akár súlyos bőrirritációt is okozhatsz.
 • Kellékanyagok fogják megkönnyíteni a munkádat. Kellékanyag pl. egy körmös táska, a tálcák, tégelyek. Minden, amit tárolásra tudsz használni.
 • Alapvető díszítési technikákat is fogsz tanulni, elsősorban szabadkézi mintázást. Használni fogsz porcelánt, zselét, köveket, sellőport, matricát, nyomdát, stb. Ha szeretnél még több technikát megtanulni, jelentkezhetsz műköröm díszítő egynapos tanfolyamunkra is.
 • Megtanulod, melyek azok a betegségek, amelyekkel számolnod kell munkád során. De ne aggódj, megelőzéssel bármelyik elkerülhető. Figyelj magadra, a vendégedre, a környezetedre és így nem fogsz problémát okozni.
 • Az elméleti részhez fog még tartozni pl. a szalon kialakítása és működtetése, szolgáltatást megalapozó anatómiai és élettani ismeretek, anyagismeret, szakmai ismeretek

Ne aggódj, ezek is könnyen megtanulhatók, és szükséged lesz rá a munkád során.

Ha felkészültél, már jöhet is az OKJ-s vizsga.

Miből áll a vizsga?

A vizsga 2 nagy részből áll. Az egyik a szóbeli felelet, a másik pedig a gyakorlat. A szóbelin az elméleti tudásodból kell számot adni, a gyakorlaton pedig több műkörmös vagy kézápolási munkát kell meghatározott idő alatt elvégezned, de persze ehhez is kell az elméleti tudásod is. Fontos, hogy sokat gyakorolj, és megbízható modellekkel tudj dolgozni.

 

Europass bizonyítvány kiegészítő

Ha sikeres OKJ-s vizsgát tettél, akkor igényelhetsz Europass bizonyítvány kiegészítőt, melynek segítségével a külföldi munkavállalást tudod megkönnyíteni. Az angol nyelvű a jelenlegi jogszabályok szerint ingyenes, a többiért pedig meghatározott összeget kell elutalni a vizsgaszervező cég részére.

 

Mi vár Rád a tanfolyam után?

A szépészeti szakmák továbbra is az élmezőnyben tartják magukat, ezért könnyedén el fogsz tudni helyezkedni. A kereslet nagy mind belföldön, mind külföldön. Egész évben, vagy idénymunkára.

 

Hogyan tovább?

Tudásodnak megfelelően elhelyezkedhetsz egy szépségszalonban vagy akár saját magad is nyithatsz egyet.
Ha betársulsz, akkor minimális befektetéssel már dolgozhatsz is. Hiszen asztalra, székre, 1-2 gépre és a kellékekre lesz csak szükséged. Ezek nagy részéhez már a tanfolyam ideje alatt hozzájutsz.
Ha maga hozol létre egy szépségszalont, akkor ugyan nagyobb a befektetés, viszont tudnak hozzád a társszakmák képviselői. Hatalmas előnye, hogy közösen könnyebb vendégeket szerezni, hiszen egymás vendégeinek ajánlhatjátok a másikat és így bővülhet a vendégkör.

Kézápoló és műkörömépítő szakmádnak megfelelően teljes kéz-, köröm- és kutikulaápolást fogsz végezni a munkád során. Ezen kívül műkörömépítési, bőrápolási és körömdíszítési feladataid lesznek, valamint olyan napi feladataid, melyek a szolgáltatásod körébe tartoznak.

Higgy magadban, legyél kitartó és akkor jól meg fogsz tudni élni ebből a kedvelt szakmából.

Válogass szépségápolási tanfolyamaink közül!

A szépségápolás folyamatosan pörög, megújul, így te sem maradhatsz le. Rengeteg díszítő vagy technikai tanfolyam van, amit nem érdemes kihagynod, hiszen mindig az aktuális újdonságokat tanulhatod meg és alkalmazhatod a szalonodban, ezzel bővítve a szolgáltatásaid körét.

Vannak olyan egynapos tanfolyamaink, amik hétvégén kerülnek lebonyolításra, így sem szabadságot nem kell kivenned, sem vendégedet nem kell lemondanod. Ilyen pl. a műköröm díszítő tanfolyam valamint az egymás után elvégezhető, háromféle műszempilla építő tanfolyam is. Ezekből már online képzések is elérhetők! Egy nap alatt olyan tudáshoz juthatsz, amit aztán könnyedén alkalmazni fogsz tudni.

Ha még nem döntötted el, hogy neked való-e a kézápoló és műkörömépítő tanfolyam, akkor csak pillants bele rögtön 2 szakmába is a kéz- és lábápoló, műkörömépítő alapismeretek tanfolyam segítségével.

Ha kicsit más irányból közelítenéd meg, akkor neked való online manikűr tanfolyamunk és online gél lakk tanfolyamunk is! Most mindegyikhez ajándék is jár!

Érdekel a sminkkészítés, de nem igazán tudod, hogyan lehet jó sminket készíteni? Online képzésünkkel most könnyedén tanulhatod meg. Hidd el érdemes elsajátítani, biztosan hasznát veszed!

Ha mégis úgy döntesz, hogy a kézápoló és műkörömépítő tanfolyamot elvégzed, akkor ne feledd, hogy a lábápoló tanfolyam is rendelkezésre áll. Több tudással több vendéget szerezhetsz.

Várunk szeretettel tanfolyamainkon!

Forrás: eduline.hu; nive.hu

Kép: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések