Manikűr tanfolyam – Légy az igényes és ápolt körmök mestere!

A tanfolyamot partnerünk a The Bright Academy szervezi

bruttó 14 990 Ft Egyszeri összeg
 • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
 • A tanfolyam azonnal indul
 • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
 • Személyes jelenlétet nem igényel

Manikűr tanfolyam

Köszönöm, hogy nálatok végezhettem el a műkörmös tanfolyamot, amiből nagyon sokat tanultam. Nem gondoltam volna, hogy online is meglehet tanulni, de minden percét élveztem és szerettem. Már mindenkinek én csinálom a körmét a családban :)

Beáta

Smink tanfolyam

Régóta dédelgetett álmom, hogy sminkes pályára lépjek, ezért diploma után alaposan utána jártam, hogy hol szeretnék tanulni. A tanfolyamnak minden percét élveztem, amiből rengeteg segítséget kaptam a szakmához. Hála nektek jó úton járok, hogy valóra váltsam a régi álmom és sminkes legyek. Bátran ajánlom mindenkinek!

Fruzsina

Szépségipari marketing tanfolyam

Ez tanfolyam az egyik legjobb döntésem volt, hisz rengeteg új ötlettel gazdagodtam. Amilyen marketing tanfolyamokon eddig részt vettem, azokon általános marketing tanácsok hangzottak el. Itt viszont minden le van fordítva a szépségipar nyelvére. Nagyon köszönöm!

Sz. Anita

A baráti körödben te vagy az örök köröm felelős? Te vagy az akinek a táskájában mindig lapul egy körömcsipesz, reszelő és körömápoló olaj?
Ha a műkörmökért nem rajongsz, viszont imádod a szép és ápolt körmöket, akkor a manikűr tanfolyam neked szól!

Ez a tanfolyam profi oktatók által összerakott anyag, ami minden olyan trükköt és technikát tartalmaz, amire a körmeidnek szüksége lehet. A tanfolyam célja, hogy megismerkedj a manikűrözés alapjaival, ezáltal még nagyobb szakértelemmel gondozhasd saját és mások körmeit. A most megvásárolt tanfolyamokhoz ajándékba japán manikűr készletet adunk, így azonnal neki is láthatsz körmeid gondozásának! Ha szeretnéd bővíteni a már meglévő tudásodat és az Instagramon örömmel nézegeted a a körmös oldalakat, akkor ez a tanfolyam neked szól, ápolt kacsókra fel!

 

japan-manikur-apolt-kormok

 

Az ápolt kezek mágikus ereje

Az ápolt kezek, a manikűr már évezredek óta fontos kelléke a nők és a férfiak eszköztárának is. Kínában, csak azok növeszthették és díszíthették a körmeiket, akik a társadalmi ranglétra legfelső fokán álltak. Az ősi Babilóniában, pedig annyira komolyan vették a köröm díszítést, hogy tömör arany eszközökkel gondozták azokat. Ne gondoljuk, hogy csak a nők kiváltsága volt a körömdíszítés, az ókori Rómában a csatába induló katonák azonos árnyalatra festették a körmüket és az ajkaikat.

 

Ahhoz azonban, hogy a körömlakkozás minden társadalmi osztályban elterjedjen a hollywoodi filmipar közbenjárása elengedhetetlen volt. Greta Garbo és Marlene Dietrich vérvörösre festett körmei és a Revlon testvérpár találmánya forradalmasította az ápolt kezek fogalmát. A pigment tartalmú körömlakkok több színben léteztek, így egyre nagyobb divat lett a vérvörös köröm az amerikai nők körében.
Az ápolt női és férfi kezek mindig jó benyomást keltenek. Ki ne emlékezne az Elfújta a szél ikonikus jelenetére, mikor Scarlett O’Hara meglátogatja Rhett Butlert a börtönben. A csodaszép méregzöld ruhája, haja és sminkje mind tökéletes egységet alkot, igazi helyzetét a kezei árulják el. Ugyan Scarlett kezeit a birtokon végzett kemény munka viseli meg, de mégis jó példája annak, milyen sokat elárul a manikűr vagy annak a hiánya, rólunk.

 

Gondoljunk csak bele, éppen egy randi előtt állunk, végigfut a tekintetünk a ruhánkon, hajunkon és a sminkünkön, és a kezeinken. Ugyanez a helyzet a férfiaknál is. A rendezett férfi körmök, tiszták és rövidek és fordítsunk külön figyelmet a bőrkeményedésekre is.
Egy táskában hordott körömcsipesz, egy finom hidratáló krém mindig gyors segítséget nyújthat.

Kulcsfontosságú különbségek a műkörömépítő képzés és a manikűr tanfolyam között

A manikűr tanfolyam egy olyan alapozó képzés, aminek a segítségével később elvégezheted, mint ráépülő tanfolyam a műkörömépítő kurzust is. A manikűr tanfolyam megadja a szükséges alapokat ahhoz, hogy később bővíthesd a tudásodat, erre épül a gél lakk tanfolyam vagy a műkörömépítés. A kurzus végén képes leszel saját magad vagy a barátnőid számára szakszerű manikűrt készíteni, mert ebben a tanfolyamban megismertetünk az elsődleges eszközökkel. Ízelítőt kapsz a japán és a francia manikűr technikájáról, emellett fontos szerepet kapnak a különböző körömlakkok és díszítési technikák is. A kurzus legvégén te magad is készíteni tudsz majd egy szakszerű manikűrt.

 

MINDEN MEGVÁSÁROLT MANIKŰR TANFOLYAM MELLÉ SPIRIT NAILS JAPÁN MANIKŰR KÉSZLETET ADUNK AJÁNDÉKBA!

 

koromlakk-technikak

A tananyag felépítése

A tanfolyam saját időbeosztás szerint végezhető el, online képzés keretein belül.  

 • A szépségiparban használatos fertőtlenítőszerek
 • Bőrápoló olajok, zsírok kémiai összetevői
 • Anyagismeret: lemosók, körömlakkok összetevői, típusai, a használt eszközök. Ide tartozik a körömreszelő, bőrfeltoló, ollók, áztatótálak, stb.
 • A kézápolás alapelvei
 • A hagyományos, japán és francia manikűr technika részletes ismerete
 • Díszítés: alaplakk, fedőlakk, ecsetek, a körömnyomda, csillám, márványozás, körömmatrica technikája
 • Kézmasszázs
 • Paraffinos ápolás
 • Henna – alkalmazása, elkészítése, hennaolaj kikeverése

 

A műköröm tanfolyam videókkal segít téged abban, hogy minden munkafolyamatot láss, így még könnyebben tanuld meg az eljárásokat.
A videókban profi kézápolók és műkörömépítő szakemberek avatnak be a részletekbe. Ez a kurzus olyan alapokat ad számodra, amelyek által később szakmád egyik legjobbja lehetsz. Ennek a tanfolyamnak nem része gél lakkozás, zselé- és műkörömépítés, porcelán építés, ha ezeket szeretnéd megtanulni, szeretettel ajánljuk az Alfa Kapos Kft. weboldalát, ahol böngészhetsz az OKJ tanfolyamok között.

Kiknek ajánljuk a Manikűr tanfolyamunkat?

 • Azoknak, akik már kislány korukban imádták kipingálni a körmeiket és ez később sem hagyott alább.
 • A buli előtti köröm felelősöknek, akik imádják a saját és barátaik körmét szépíteni. 
 • Azoknak akik türelmesek és szeretik a részletekbe menő, kreatív munkákat. 
 • A tanfolyam megfelelő alapképzést ad azok számára, akik akik érdeklődnek a műkörmös/kézápoló szakma iránt, azonban nem biztosak még abban, hogy van hozzá tehetségük és, hogy szívesen foglalkoznának ezzel hivatásként. Ez a tanfolyam mindenképp a segítségükre lesz a döntés meghozatalában!

 

Mi szükséges a tanfolyam elvégzéséhez?

A tanfolyam elkezdéséhez elengedhetetlen az eszközök beszerzése. Mi a Spirit Nails eszközeit és alapanyagit ajánljuk, de nem akadály ha mással dolgozol. Az alábbi listát be tudod szerezni bármelyik kellékes boltban.

 • Körömlakkok amelyeket otthon tartasz kiválóak lesznek. Itt nem fogsz gél lakkokkal dolgozni, így az nem fontos, hogy legyen otthon.
 • Emellett körömlakkhoz való base coat (alaplakk) és top coat (fedőlakk) is szükséges lesz a tökéletes, tartós körömlakk eléréséhez. A Nail Prep egy fertőtlenítő és zsírtalanító a körmökre, ami által jobban tapad a lakk, elpusztítja a felületen lévő baktériumokat az egészséges köröm védelme a feladata. Természetesen egy körömlakk lemosó, valamint szálmentes törlő vagy vattakorong is kelleni fog, de gyakorló lakkozóknak ez alapfelszerelés.
 • Az anyagismeret során megismerkedsz a manikűr szettben található (de külön is beszerezhető) bőrvágó ollóval és a körömollóval (balkezes verzióban is elérhető), portalanító kefével, körömreszelővel, bufferral és polírozóval, kéztámaszokkal, lábujj szétválasztóval, rózsafa pálcával és áztató tállal. A bőroldó folyadék a körömre hajló cuticula eltávolítására használandó, a bőrolaj pedig a körömágy szárazsága ellen. Ez utóbbit is több illatban megtalálod, válassz kedvedre valót.
 • A manikűr technikák tanulása során szükséged lesz a Japán Manikűr Készletre. Ez a készlet csak egyben elérhető, ezt pedig ajándékba adjuk neked  a tanfolyamhoz. 
 • A díszítés technikák elsajátításához csillámporra, körömmatricára és esetleg apró gyöngyökre lesz szükséged, valamint ajánlott 2-3 hegyes, vékony ecsetet is beszerezned. Ezek segítségével könnyebb lesz megvalósítani a díszítést.
 • (opcionális) A paraffinos ápoláshoz paraffingép és paraffin szükséges, utóbbi több illatban is kapható, válassz először hozzád közel állót. Mivel ezek beszerzése nagyobb összeg, ezért a kézápolás technika elsajátításához testápolót vagy masszázsolajat is használhatsz.
 • (opcionális) Az utolsó fejezetben a henna és henna olaj elkészítésével is megismerkedsz, de mi először a már előre összeállított masszát és olajat ajánljuk. Érdemes először a kézügyességet gyakorolni azáltal, hogy a minták elkészítését gyakorlod, mintsem magát a massza főzését. Ahhoz a hozzávalók beszerzése kicsit bonyolultabb, mivel indiai eredetű a technika.

A képzés végén online certifikátot kapsz

Elsőre mindenkinek sokat kell gyakorolnia és tanulnia ahhoz, hogy a szakma mesterévé váljon. Mivel egy manikűrös készlete tényleg terjedelmes, ez már most világos lehet számodra, de készletedet mindig bővítheted, tipoldókkal, ragasztóval, porcelán oldókkal, fixáló folyadékokkalHa velünk végzed el a manikűr tanfolyamot a képzés végén online certifikátot állítunk ki számodra. Fontos megjegyeznünk, hogy ez nem alkalmas vállalkozás indítására, nem államilag elismert bizonyítványt ad.

Ne szabj határt az álmaidnak! 

Ha megszerezted már a végzettséged és tovább szeretnél tanulni. Ha álmod egy saját szalon, akkor kezdd el még idén a a Kézápoló és műkörömépítő OKJ-s tanfolyamot, ami államilag elismert bizonyítványt ad. A tanfolyam egy elméleti és egy gyakorlati részből áll, így magabiztost tudást kaphatsz! Kiegészítő tudásra vágysz? A Lábápoló képzés a segítségedre lehet, ez azonban nem tartalmaz műkörömépítő elméleti vagy gyakorlati részeket.

 

Ha rajongsz a műkörömdíszítésért, akkor tekintsd meg Műköröm díszítő kurzusunkra, ez azonban már előfeltetélhez kötött: műkörmös végzettség elengedhetetlen. Mindent egyszerre szeretnél? Erre is van megoldás,  Kéz- és lábápoló, műkörömépítő tanfolyam átfogó képzésünkkel az eddig felsoroltakat elvégezheted.

 

Egy jó szakember átfogó ismeretekkel rendelkezik és a kívül – belül ismeri a szakmáját. Ahhoz, hogy érts a műköröm, a zselé vagy a porcelán építéshez, nem elég egy tanfolyam, nálunk jelenleg csak a manikűr tanfolyam elérhető. Az online tanulás szabadságot biztosít számodra, te osztod be az idődet, és több tanfolyamot is elkezdhetsz, nem csak egyet. Ezzel közelebb kerülsz a céljaidhoz. Az Alfa Kapos Képző Központ Kft. tanfolyamai személyes kapcsolatot igényelnek. A képzési helyszínek azonban országosan, több mint 30 nagyvárosban megtalálhatóak (Budapest, Debrecen, Székesfehérvár, Kaposvár stb), amelyet ki tudsz választani az oldalukon.

Hasonló tanfolyam

Gél lakk alaptanfolyam – Ajándék otthoni gél lakk készlettel!

 

A tanfolyam moduljai

 1. Egészségvédelem
  a. Higiénia, sterilizálás
  b. A szépségiparban használható fertőtlenítőszerek
  c. Bőrápoló anyagok
  d. A kéz- és lábápolásnál leggyakrabban használt ápoló anyagok
 2. Anyagismeret
  a. Lakkok és lemosók
  b. A kézápolás eszközei
 3. A manikűr
  a. A kézápolás
  b. A manikűr fajtái
  c. A hagyományos manikűr
  d. A francia manikűr
  e. A japán manikűr
 4. Díszítés
  a. Díszítés különböző lakkokkal
  b. Alaptechnikák
 5. Kézmasszázs
  a. A masszázsról általában
  b. A svédmasszázs fogásai
  c. A masszázs javallatai és ellenjavallatai
  d. A masszázs gyakorlati kivitelezése
  e. Masszázs gyakorlati kivitelezése – bónusz videó
  f. Teszt
 6. Paraffinos ápolás
  a. Mi is a paraffinos ápolás?
  b. A paraffinos ápolás menete
 7. Hennafestés
  a. Mi is az a henna?
  b. Bőrfestés hennával
  c. Végszó
  d. Teszt