Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@spiritakademia.hu e-mail címen.

Ajándékozz tudást: Szépségápolási tanfolyamok karácsonyi ajándékba

Máris itt a Karácsony! Biztosan van neked is olyan családtagod, vagy barátod, akit el tudnál kápráztatni, ha szépségápolási tanfolyamot kapna Karácsonyra vagy bármilyen más alkalomból!

 

Miért pont szépségápolási tanfolyamokat ajánlunk?

Mert a szépségápolási szakmák képviselőire mindig nagy kereslet van a munkaerő piacon, így tulajdonképpen egy jó munkalehetőséget is adsz ajándékba. Például ilyenkor, Karácsony környékén is szeretünk még szebbek, csinosabbak, ápoltabbak lenni, mint az év más, jelentéktelenebb időszakaiban. Rögtön azon kezdünk gondolkodni, vajon beférünk-e még az ünnepek előtt a körmösünkhöz, de van, aki már hetekkel ezelőtt lefixálta az időpontját. A karácsonyi időszak az egyik csúcs-időszak a szépészetben, hiszen mindenki szeretné még szebb oldalát megmutatni a családjának és a világnak. Mi segítünk, hogy megtaláld az ideális ajándékot szépségápolási tanfolyamok személyében.

Ráadásul a szépészeti képzések nem csak egy kis időre nyújthatnak lehetőséget ahhoz, hogy munkát vállalj. Hiszen, ha elmerülsz a szépészetben, meg fogod látni, hogy olyannyira szíved csücske lesz, hogy egyre többet és többet akarsz majd tudni, fejlődni szeretnél, és meg akarod tanulni majd alkalmazni is aktuális trendeket, divatirányzatokat. Mindig lesz olyan vendéged, aki a legújabbat szeretné kipróbálni, ezért nem mindegy, hogy mi az, amit nyújtani tudsz.

 

Milyen szépségápolási tanfolyamok vannak?

Kínálatunkban egyre több tanfolyamot találhatsz. Az se okozzon gondot, hogy az OKJ megszűnik, hiszen ha még az év vége előtt jelentkezel, akkor elvégezheted az OKJ-s képzéseket is.

A szépészet területén vannak OKJ-s képzéseink, levelező képzéseink, és egynapos képzéseink is. Az egynapos képzések leginkább továbbképzések, hiszen pl. egy műkörmösnek fontos lehet, hogy újabb körömdíszítési technikát tanuljon, de annak is jól jön, aki nem szakmabeli, de érdeklik a technikák.

Jó, ha tudod, hogy ma már nemcsak nők szerzik meg ezeket a szakmákat! Nagy örömünkre szolgál, hogy sok férfi jelentkezik és végzi el bármelyik képzést, majd el is helyezkedik szépészeti munkakörben!

Na, de lássuk, melyek ezek a csábító képzések! Kezdjük az OKJ-s kínálattal!

 

Kézápoló és műkörömépítő OKJ-s képzés

A kézápoló és műkörömépítő OKJ-s képzéssel egy igazán sokat érő szakmát szerezhetsz meg, hiszen amellett, hogy a szépészeti iparág egyik legkeresettebb képzése, ezzel vállalkozóvá válhatsz, és akár saját üzletet is nyithatsz. De be is társulhatsz valakihez egy szalonba, és akkor megoszlanak a költségeitek. Gondold végig, te hogyan éreznéd jobban magad a munkád során.
Maga a képzés mindössze 3-4 hónapig tart, és elsősorban a gyakorlatra fektetjük a hangsúlyt, hiszen ez egy gyakorlatorientált szakma, viszont az elméleti rész tudása nélkül nem fog menni. Hiszen tudnod kell, mivel dolgozol, mikor és hogyan nyúlhatsz a körömhöz, vagy a vendéged bőréhez. Vagy milyen tanácsot kell adnod például az otthoni kézápoláshoz. De ahhoz, hogy üzletet nyiss, és azt az előírásoknak megfelelően tudd működtetni, te és a vendégeid is biztonságban tudjátok magatokat, mindent meg kell tanulnod. Tehát az elmélet legalább olyan fontos, mint a gyakorlat.

Azt tudnod kell, hogy a szakma megszerzésével a tanulás nem állhat meg, hiszen a trendek jönnek-mennek, és ha nem vagy naprakész, nem lesznek vendégeid, de legalábbis kevesebben lesznek, mint szeretnéd.

Ugyan az OKJ megszűnik, de még mindig van egy kis idő, hogy jelentkezz valamelyik szépségápolási tanfolyamra, és pillanatok alatt szakmát szerezz! Itt az idő!

Lakkozott köröm

Lábápoló OKJ-s képzés

A lábápoló OKJ-s képzést mindenkinek érdemes elvégeznie, aki már a kézápoló és műkörömépítő szakma büszke tulajdonosa, de persze önállóan is megtanulható, nem muszáj mindkét szakmát megszerezned. Igaz, sokan egyszerre végzik a két tanfolyamot! Ezt is érdemes megfontolnod, hiszen egyből két olyan szakma lesz a kezedben, amellyel berobbanhatsz a szépészet világába.

Amellett, hogy szorosan kapcsolódik egymáshoz a két szakma, fontos, hogy több tudással rendelkezz, ha több elégedett vendéget szeretnél. Lábápolóhoz kevesebben járnak, mint kézápolóhoz, hiszen a láb már valamivel intimebb testrészünk a kezünknél, ezért nem mindegy, hogy milyen munkát adsz ki a kezedből és mennyire tud megbízni benned a vendéged. Viszont, ha kézápolóként teljesen elégedett veled, akkor nagy eséllyel meg fog kérni, hogy a lábával is foglalkozz. Ebben az esetben teljesen érvényesül a több tudás – több bevétel elve.

A lábápoló szakmánál is ugyanúgy érvényes, hogy a legfontosabb, hogy elég gyakorlatot szerezz, de az elméleti tudás az, amivel meg tudod alapozni a gyakorlatot.

A lábápoló OKJ-s képzésre is ugyanúgy vonatkozik az, hogy a Szakmajegyzékbe már nem került bele, tehát a képzés csak 2020. december 31-ig indítható, vagyis igen rövid idő alatt döntésre kell jutnod!

Szépségtanácsadó OKJ-s képzés

A szépségtanácsadó OKJ-s képzés egy igazán összetett szakmát rejt magába. Sok szépészeti szakmába beleláthatsz, és bizonyos részeit alkalmazni is fogod tudni a munkád során. Tanulni fogsz a képzés keretében smink készítést, szempilla építést, hagyományos lakkozást, testfestést, hogy hogyan adhatsz tanácsot a nem professzionális kozmetikumok otthoni használatához és még rengeteg mást.

A szépségápolási tanácsadó szakmánál is a legfontosabb a gyakorlat. Ennyiféle feladatot elvégezni jól csak akkor lehet, ha megfelelő gyakorlattal rendelkezel. Legyen elég modelled, akiken gyakorolhatsz, akik majd látják a fejlődésedet, akik így akár idővel a vendégeiddé is válhatnak.

Azt se felejtsd el, hogy az ő arcuk, kinézetük lesz a névjegyed. Ha alacsony színvonalon dolgozol, az rögtön mindenki észre fogja venni. De ha elég gyakorlatot szerzel és rááll a szemed a szépre, akkor hamar keresetté fogsz válni.

Fontos tudnod, hogy a szépségtanácsadó merőben más, mint a kozmetikus, bár átfedések vannak a szakmák között. A kozmetikus kezeléseket végez, gyantáz, sminkel, pillát helyez fel, fest. A szépségtanácsadó is helyez fel pillát és sminkel, de kezeléseket nem végezhet. Viszont adhat pl. öltözködési tanácsot, mely a vendégei stílusához, személyiségéhez kell, hogy jól passzoljon. Lakkoz körmöt, de nem épít műkörmöt. Adhat tanácsot a nem professzionális kozmetikumok otthoni használatára. És ha az elején még nem tudnál elhelyezkedni, mint szépségtanácsadó, akkor akár recepciós munkakört is betölthetsz egy szépségszalonban ezzel a végzettséggel.

 

Nem csak OKJ-s képzés van

Azt is tudnod kell, hogy az OKJ-s képzések mellett olyan képzéseink is vannak, melyek tanúsítvánnyal zárulnak. Azaz OKJ-s vizsgát nem kell tenned, viszont nem indíthatsz vele vállalkozást, és nem is dolgozhatsz vállalkozóként vele.

A tanúsítvány egy hivatalos irat, amely arról szól, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégezted. Bizonyára te is láttál már a körmösödnél vagy a kozmetikusodnál és sok-sok más helyen, ahol szolgáltatnak, különböző tanúsítványokat, melyek arról szólnak, hogy a szakmája mellé egy bizonyos plusz képzés is elvégzett, így már azt a szolgáltatást is kérheted tőle. Legtipikusabb a kozmetikusnál a műszempilla építő tanfolyam.

 

Nos, nézzük, milyen Műszempilla építő tanfolyamokat kínálunk!

  • Az első a Classic Műszempilla

    építő tanfolyam.

Ez az első, hiszen csak akkor mehetsz tovább a többire, ha ezt már magabiztosan el tudod végezni. Ez egy egynapos hétvégi alaptanfolyam, tehát túl sok időt nem kell a tanfolyamba fektetni. De annál többet a gyakorlásba, hiszen magabiztosnak kell lenned. Gondolj bele: a szemnél nyúlkálsz csipesszel és ragasztóval. A Classic vagyis 1D műszempilla építés tömören annyit jelent, hogy egy saját, természetes szempillára egy db műszempilla kerül felragasztásra.

Ha már „csukott szemmel” is megy a Classic műszempilla építés, akkor máris érdemes tovább menned a következő egynapos, hétvégi képzésre. A Duplázó építésnél már annyit nehezül a munka, hogy 1 természetes pillára 2 db műszempilla kerül felhelyezésre. Bár már magabiztosnak érzed magad, azért ez más, mint a Classic építés, nem véletlenül kell külön képzés keretében megtanulni. Ezután ismét jöhet a gyakorlás. Érdemes beszerezned egy babafejet, vagyis egy műanyag modell fejet, amin gyakorolhatsz, kísérletezhetsz.

Ha már elégedett vagy és úgy érzed, hogy jó alapokat teremtettél az előző két tanfolyammal, akkor ideje belevágnod a 3D technika megtanulásába is a Volume műszempilla tanfolyamon. Fontos, hogy valóban jó legyél az 1D-ben és a 2D-ben is, hiszen a Volume-ban már 3-6 pillát kell a saját pillára felragasztani. Ez a 3D még nagyobb precizitást, kézügyességet és kitartást igénylő feladat, viszont csodás pillák építhetők ezzel a technikával. Jó, ha tudod, hogy a 3D az, amit a legtöbb vendég kér. Tehát érdemes az 1D-ben és a 2D-ben is elég nagy gyakorlatot szerezni, hiszen a 3D ezekre épül. Csak akkor leszel jó és keresett pillás, ha nem spórolsz a gyakorláson. Ehhez minden kelléket megtalálsz webáruházunkban.

A műszempilla építés is villámgyorsan fejlődik, változik, ezért érdemes mindig figyelni a trendeket, hiszen a kővel díszített pillától a színesig hatalmas a paletta, ne maradj le!

Ha mélyebben érdekel a műszempilla építés, akkor figyeld Blogunkat, hiszen máris elolvashatod Milyen a jó műszempilla című cikkünket, ahol azt is eláruljuk, hogy mennyire más és más tekintetet lehet varázsolni a különböző ragasztási technikákkal. Ráadásul hamarosan A műszempilla építők munkájáról elsőkézből című cikkünk is napvilágot lát! Ne felejts el visszatérni!

Van még tanúsítvánnyal záródó képzésünk

Nevezetesen a Műköröm díszítő tanfolyam. Ez szintén egy egynapos tanfolyam, ahol megtanítjuk neked az alapvető műköröm díszítési technikákat, amit aztán majd úgy formálsz, alakítasz tovább, ahogy te és a vendégeid szeretnétek. Érdemes ezt is elvégezni, hiszen egyetlen nap alatt rengeteg új dolgot tanulhatsz, és a nap végén megkapod a tanúsítványodat. Így a megszerzett tudást már használhatod is a szalonodban. Sőt, ha még nem vagy körmös, de érdekel az iparág, vonz a szépészet, akkor már 16 évesen is elvégezheted, belekóstolhatsz a szakma alapjaiba! Ez jó ugródeszka ahhoz, hogy tovább lépj az OKJ-s Kézápoló és műkörömépítő szakma irányába!

Szinte minden tanfolyamunkhoz jár vagy ajándék, vagy nagy értékű kezdőcsomag, vagy valamilyen kedvezmény, érdemes kihasználni a lehetőségeket!

 

Meggyőztünk?

Ha úgy érzed, hogy szívesen vennél barátaidnak, családtagodnak szépségápolási tanfolyamot ajándékba, jelezd kollégáinknak a jelentkezéskor, hogy ajándék lesz! Ha pedig magadnak vásárolnál, várjuk szeretettel jelentkezésedet!

Legyen Karácsony, születésnap vagy valamilyen évforduló, hidd el, bármilyen alkalom jó alkalom arra, hogy tudást ajándékozzunk másoknak vagy magunknak!

Várunk szeretettel Benneteket tanfolyamaink bármelyikén!

Forrás: nive.hu

Képek: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések