Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@spiritakademia.hu e-mail címen.

Számos szépségtrend az egyszerűtől a különösig

Az évek elteltével, egyre több trend jelenik meg a szépségápolás területén. Ezek a szépségtrendek jönnek-mennek, de a beváltak, mint az élet más területein, fennmaradnak.

 

Az élet alakít ki megannyi trendet

Biztosan nem tudhatjuk, hogy csak a koronavírus hatása volt-e, vagy a nélkül is így alakult volna, de kétségtelenül, idén a szemöldöké lett a főszerep. A maszkokból csak szemünk és szemöldökünk látszik ki, így nem csoda, ha azt hangsúlyozzuk. Míg hazánkban a dús szemöldök laminálása terjed, addig sok országban ez szivárványos, illetve kifehérített formában mutatkozik meg.

 

Szépségtrend film vagy sorozat alapján

Sokakat megihletnek egy-egy híresebb film, vagy népszerű sorozat különleges szereplői. Nem volt ez máskép a Netflix sikerlista top 1 helyére felkerülő dél-koreai Squid Game esetében sem. A zsebtolvajt eljátszó HoYeon Jung szupermodell szépségjegyeit rengetegen leutánozzák. Filmbeli nyúzott külseje, tépett haja, műszeplői, vastag szemöldöke, dús, piros ajka, mindeközben visszafogottsága sok követőt megihletett.

Nem volt ez másképp a nagy sikerű Trónok Harca esetében sem. A legtöbben talán Emilia Clarke karakterét, Daenerys-t, a sárkányok anyját utánozták. A színésznő külső jegyeit a filmben platinaszőke haja és dús, vastag szemöldöke határozta meg. Azonban ez a hajszín nem áll jól mindenkinek és ezt sajnos sokan figyelmen kívül hagyják.

 

Vissza a múltba!

Az oroszországi fiatalok köréből rengeteg rajongót szerzett magának az oroszországi gengszterfeleség trendje. A 90’-es évek orosz bűnözőbarátnőire a következő sminkviselet volt jellemző. Füstös szemek, vastag szemöldök, barna ceruzával kihúzott ajkak, szinte a száj szélétől kijjebb. Ehhez a sminkhez pedig bőrkabát, vastagabb nyakláncok, esetleg garbó társul. A megjelenéshez emellett elengedhetetlen a lazán hátrafésült haj.

 

Veszélyes szépségtrendek

Ma már megannyi szépség hackkel találkozni az interneten. Sajnos vannak közöttük veszélyesek is. Ilyen például, amikor az arc egyes részeire különböző faktorszámú krémet kennek, amivel azt próbálják elérni, hogy úgy alakuljon az arc színe, kontúrozottsága, ahogy ők akarják.

Az UV fénnyel nem szabad játszani! A lehető legnagyobb mértékben védjük arcbőrünket és dekoltázsunkat a nap káros sugarai ellen! Sokan a fényvédővel való kontúrozás módszerével csak azt érték el, hogy foltosan, nem a várt eredménnyel barnult le arcuk.

Szóval nem árt vigyázni ezekkel a trükkökkel és inkább kétszer gondoljuk meg, hogy hozzáfogunk-e az interneten terjedő hackek megvalósításának. Lehet, hogy elsőre nem is gondoljuk, de közben mégis veszélyekkel járhatnak.

 

Bizarr szépségtrendek

Vannak emberek, akik folyton ki akarnak tűnni a többiek közül. Ők nem követni, hanem diktálni akarják a divatot. Ez viszont, sokszor balul sül el. Ilyenek például az orrszőrhosszabbítás, vagy a szőrös köröm trendje. Ezeket ne is nevezzük trendnek, inkább valamiféle próbálkozásnak a tömegből való kitűnéshez.

 

TikTok által életre keltett szépségtrend

Szeretnéd, ha ugyanolyan színnel tudnád kisminkelni szemeid és az ajkadat is? Egy felkapott TikTok trendnek köszönhetően most ezt egyszerűen megalkothatod. Hogy mi a módszer? Az ajkadra a hagyományos rúzs helyett szemhéjpúdert vigyél fel. A színválaszték így végtelen számú lesz. Vidd fel a kívánt szemhéjfestéket az ajkadra, majd tegyél rá egy kis ajakfényt, és már kész is!

 

Számtalan bőrápolási szépségtrend: C-, J-, K-, N-Beauty

A bőrápolás területén is egymás után jelennek meg a különböző hullámok. Nézzük meg most ezeket időrendi sorrendben.

 

K-Beauty

A K-Beauty a koreai nők soklépéses rutinja.

Dél-Koreából indultak hódító útjukra a BB krémek, onnan származnak a különféle hatóanyagokkal átitatott fátyolmaszkok, illetve az alvás során szépítő maszkok. És ha már a BB krémeknél tartunk. Dél-Korea hatására jött létre a „no make-up, make-up” kifejezés is, vagyis a természetes, sminkeletlen hatású smink hódítása. Aminek megalkotását a BB krém is elősegíti.

Csúcstechnológia és folyamatos fejlesztés jellemzi a koreai szépségipart. Attól sem riadnak vissza, hogy bizarr hatóanyagokat – pl. csiganyákot – alkalmazzanak. Fő célkitűzésük a makulátlan, természetes, ragyogó bőr. Viszont ennek elérése soklépcsős bőrápolási rutinon alapul. Csak a bőr előkészítése több lépést vesz igénybe.

 

J-Beauty

A japán nők arcán kevésbé látszik, hogy fogna az idő vasfoga. Sima porcelánbőrüket a nyugati nők is megirigyelték, ezért született meg a J-Beauty trend. A japán nők szépsége mögött rejlő titok többek között a többszáz éves hatóanyagok – élesztő-, alga-, és selyemkivonat, vagy a méz és a reishi gomba – a legújabb csúcstechnológiás termékekkel ötvözve.

A J-Beauty trend követői a többlépcsős szépség rituáléjukban az egymásra épülő készítményeket használják a könnyedebbtől a sűrűbb textúrák irányában. Kiemelten fontos a termékeket a megfelelő sorrendben használni. Az egyes termékek ugyanis a következő termékek felszívódását segíthetik.

A felkelő nap országában a bőrápolás a hagyományok tiszteletén alapul, a szépségápolást pedig nem rutinként, hanem rituáléként végzik, így ez a folyamat lelki feltöltődést is jelent számukra.

A J-Beauty célja, hogy halványítsák a bőrtónust, minél selymesebb összhatást érjenek el, mindezek mellett pedig csökkentsék a bőröregítő mikrogyulladásokat.

 

C-Beauty

A dél-koreai és a japán szépségápolási hagyományokkal szemben a kínai modern módon tekint a bőrápolásra, melynek alapja az extrém technológiai fejlődés. Ezt a trendet az innovációk mozgatják! Új gyárnyitások, fejlesztések, a határok feszegetése a szépségiparban, intelligensebb termékek jellemzik. Ezek hatására a C-Beauty piac a leggyorsabban növekvő piac a világon. A C-Beauty márkák eladásai az elmúlt években megugrottak, köszönhetően a kedvező ár-minőség aránynak.

Korábban arról volt ismert a kínai szépségpiac, hogy ismert külföldi termékeket utánoztak és kedvező áron kínálták. Ez mára megváltozott, az új generációs C-Beauty már nem erről szól.

 

N-Beauty

N-Beauty, vagyis északi stílusú bőrápolás az egészségtől kicsattanó kinézetért.

A skandináv szépségtrend – ahogy az élet más területein is – az egyszerű, természet közeli, minimalista szépségápolást hirdeti. A többlépéses, fáradtságos bőrápolási procedúrák egyre csökkenő népszerűsége hozzájárultak az N-Beauty trend sikeréhez.

Az idő helyett, amikor a dél-koreaiak szépségápolással foglalkoznak, a skandinávok inkább sportolnak egy nagyot. Ez pozitív hatással van bőrük állapotára is.

A szépségápolásban inkább kevesebb, de annál hatásosabb termékek használatát javasolják.

 

Tanfolyamok a legszuperebb trendek megvalósításához

Ahogy már a bejegyzés elején is olvashattad, tombol a dús, vastag szemöldök kiemelésének divatja. Te is tudod, hogy szemöldökünk fontos része arcunknak, keretet ad tekintetünknek. Így nem csoda, hogy divat szempontjából is folyamatosan változik formája.

Jelenleg, a szelfikorszakban mindenki a tökéletes külsőt akarja hozni. Viszont, ha már tökéletesség, most a szemöldök laminálásnak is nagy divatja van, amelyet elsajátíthatsz a Szemöldök 3in1 tanfolyamon. Ezzel a formázási technikával beállíthatod rakoncátlan szálaidat, dús és rendezett szemöldököt alkothatsz meg.

A szemöldök formázás legkeresettebb és legdivatosabb technikáit fogod tudni alkalmazni a Szemöldök 3in1 tanfolyamot sikeresen elvégezve. Tantermi oktatás keretében 1 nap alatt elsajátíthatod a cérnás szemöldökszedést, a szemöldökfestést hennával és a szemöldök laminálást is.

Az összes szükséges eszközt és alapanyagot biztosítjuk számodra a tanfolyam idejére. A részvételhez kizárólag a 16. életéved betöltésére van szükség. Nem előírás semmiféle iskolai előképzettség. A képzés végén névre szóló tanúsítványt állítunk ki számodra.

Amennyiben egy nagyon komplex, professzionális képzést végeznél, amivel aztán megtanulnál számtalan féle sminket készíteni, műszempilla építési technikákat, szempilla liftinget, szemöldök laminálást, maszkolást, sebkészítést, öregítést, arc- és testfestést, hennát, csillámtetoválást alkalmazni, akkor válaszd a Sminkes és szempillaépítő tanfolyamot.

Az új típusú szakképesítés 5-6 hónap alatt elvégezhető, ami tantermi- és élő online oktatás, illetve önálló otthoni felkészülés formájában valósul meg. Kérdés esetén oktatód elektronikus formában szívesen segítségedre lesz. A tananyagokat is elektronikus úton biztosítjuk számodra.

A Sminkes és szempillaépítő képzés árát részletekben is kifizetheted. A tanfolyam díja tartalmazza a nagy értékű eszköz- és alapanyag csomagot, mely a képzés végeztével is saját tulajdonodban marad.

Középfokú iskolai végzettség és a 18. életéved betöltése szükséges a tanfolyam megkezdéséhez. Ezen kívül egészségügyi alkalmasságra is szükséged van, mely vizsgálatot bármely foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely, foglalkozás-egészségügyi szakorvos elvégezhet.

A képzés végén tanúsítványt állítunk ki. Sikeres szakképesítő vizsga esetén államilag elismert Sminkes és szempillaépítő szakképesítést igazoló bizonyítvány kerül a tulajdonodba. Ezután már önálló vállalkozást indíthatsz. Sminkes és szempillaépítőként dolgozhatsz szalonban vagy igény szerint más helyszínen, önállóan vagy csapatban, alkalmazottként vagy vállalkozóként. A döntés a Te kezedben lesz!

Találsz még nálunk további szépségápolási tanfolyamokat is. Nézz körül képzési kínálatunkban!

 

Meghoztuk a kedved?

Szépségfronton a világ mindig tud valami újat mutatni. Te is folyamatosan képezd magad, hogy követni tudd ezeket a trendeket!

Tarts velünk! Várunk szeretettel tanfolyamainkon!

 

Forrás: marieclaire.hu, habostorta.hu, femina.hu, egeszsegkalauz.hu, glamour.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések