Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@spiritakademia.hu e-mail címen.

Legyél Te is kézápoló és műkörömépítő!

Szereted az ápolt, szép, igényes körmöket? Fontolgatod, hogy kézápoló és műkörömépítőként dolgozz? Akkor olvasd el bejegyzésünket erről a kreatív szakmáról, hogy hozzásegíthessünk a döntéshez!

 

A kézápoló és műkörömépítő feladatai

A kézápoló és műkörömépítő egy nagyon kreatív és összetett szakma. Kézápoló és műkörömépítőként képes leszel vendéged kezének adottságait felmérni és meggyőződni arról, hogy a kézápolásnak vagy a műkörömépítésnek van-e bármiféle akadálya. Amennyiben van, megfelelő személyhez, bőrgyógyászhoz küldöd vendégedet.

Ha mindent rendben találsz, a kívánságát figyelembe véve gondosan, precízen megtervezed a szolgáltatást.

Munkád során a természetes köröm felületére műkörmöt építesz különböző anyagok és technikák segítségével. Klasszikus, francia, vagy japán manikűrt alkotsz meg, annak speciális eszközeivel és anyagaival.

Vendéged kérésére végezhetsz paraffinos ápolást, SPA-kezelést, masszírozást, természetes köröm díszítését. Tanácsot adhatsz a kéz otthoni ápolására és az otthon is használható ápolószerekkel kapcsolatban, melyhez termékeket ajánlhatsz és értékesítheted is azokat. Ebből is plusz bevételszerzési lehetőséget tudsz teremteni magadnak.

 

Kézápoló és műkörömépítő OKJ tanfolyam

Kézápoló és műkörömépítő elméleti és gyakorlati képzés. Nálunk kb. 4 hónap alatt elsajátíthatod a szakmát! Magyarország kb. 30 nagyvárosában – az ország minden megyéjében – elérhető tanfolyamunk, pl. Budapesten, Debrecenben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Veszprémben, Zalaegerszegen.

Oktatási időpontok szombati napokon 9-16 óráig, esetenként, vasárnap 9-16 óráig várhatóak.

Csatlakozz gyakorlatorientált képzésünkhöz és nem Neked kell gondoskodnod arról, hogy beszerezz különféle eszközöket a képzés alatti-, valamint vizsgafeladatok elsajátításához. A tanfolyamra történő jelentkezéssel automatikusan jár részedre a nagy értékű 50 db-os Spirit Start eszközcsomag, ami a modulzáró vizsga után a saját tulajdonodba kerül. Ez tartalmazza a műkörömépítéshez szükséges eszköz és alapanyagcsomagot, rozsdamentes acél manikűrkészletet, csiszológépet. A csomagot képzésünk első napján osztjuk ki.

A tanfolyam ideje alatt mindezeken felül eszköz-, bőrfertőtlenítő- és áztatószereket, UV lámpát, paraffin gépet és japán manikűrkészletet biztosítunk számodra.

A képzés során elsajátítod a szolgáltatásodat megalapozó anatómiai-, élettani ismereteket, az összes alapvető műkörömépítési és körömdíszítési technikát, szakmai ismereteket. A kézápolás, a klasszikus-, francia-, japán manikűr végzése, a paraffinos és SPA kezelés kézen, az eszközök szakszerű használata, a hennadíszítés, az anyagismeret számodra már nem lesz akadály. Hogy minél többet segíthessünk, tanácsokat adunk a kézápoló és műkörömépítő szalon kialakítása és működtetése kapcsán is.

Akik OKJ-s tanfolyamunk végén sikeres vizsgát tesznek, a kézápoló és műkörömépítő bizonyítványuk – ami előfeltétele a műkörmös szakmának – mellé névre szóló műkörömépítő tanúsítványt is kapnak, amit aztán később kitehetnek műkörmös szalonjuk falára.

Képzésünkhöz részletfizetési lehetőséget is igénybe vehetsz. Illetve, diákoknak, kismamáknak, végzett hallgatóinknak egyéb kedvezményeket is biztosítunk.

Ne feledd, az OKJ-s képzések lassan megszűnnek. Az új felnőttképzési jogszabályi változások miatt már csak 2022. december 31-ig van lehetőséged OKJ-s vizsgát tenned. Siess, nehogy lemaradj!

Ami a legjobb, hogy lassan elkezdheted szervezni a kézápoló-műkörömépítő szalonod kialakítását.

 

A képzésen elsajátítható ismeretek

  • Kézápoló, műkörömépítő szalon kialakítása és működtetése
  • Szolgáltatást megalapozó anatómiai, élettani ismeretek
  • Kézápolás
  • Műkörömépítés
  • Anyagismeret alkalmazásai
  • Kézápolás, műkörömépítés szakmai ismeretek

 

A tanfolyam elvégzésének feltételei

Mivel ez egy komplex ismeretet igénylő szakma, ezért elvégzéséhez szükség van a következő kritériumok meglétére:

  • Alapfokú iskolai végzettség, vagyis minimum 8 általános megléte.
  • Egészségügyi alkalmasság igazolása a foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely orvosa által.
  • életév betöltése a szakmai vizsgáig.

 

Ha díszíteni is profin szeretnél

Ha a hagyományos megoldások mellett szívesen kísérletezel más technikákkal, akkor Téged vár a körömdíszítés csodálatos világa. Ha unod az egyszerű körmöket, akkor tegyél rá díszítést. Mindegy, hogy rövid vagy hosszú a köröm, hogy természetes, gél lakk, zselés, vagy porcelán, mindegyikre lehet körömdíszítést alkalmazni.

Csak a képzeleted és vendéged igényei szabhatnak határt. Dobd fel vagány mintákkal, színes, csillogó díszekkel a körmöket. Most már számos lehetőség között válogathatunk és számos helyről beszerezhetjük a hozzávalókat.

A körömdíszítés művészet. Elő kell magadból csalogatnod kreativitásod, szükséges hozzá nagyfokú lelkesedés, na és persze szakmai ismeretek.

Tanuld meg, hogyan tudod elkészíteni. Műköröm díszítő tanfolyamunk keretei között szerzett tudásodnak megfelelően képes leszel az összes alapvető körömdíszítési technikát alkalmazni, legyen az akár matrica, nyomda, vagy különféle kövek felhelyezése. Elsajátíthatod a tudást 1 napos tantermi képzés, vagy online oktatás keretei között is. Tiéd a választás!

Ha a körömdíszítésről bővebben szeretnél olvasni, nézd meg korábbi cikkünket.

 

A szakma iránti kereslet

Manapság elengedhetetlen az ápoltság. Ugyanakkor, kezünk nem csak a tisztaság mutatója, hanem meghatározza megjelenésünket, megmutatja, hogy mennyire adunk magunkra, vagy éppen mennyire vagyunk hanyagok.

Így elmondható, hogy nagy a kereslet a kézápoló és műkörömépítő hivatás képviselői iránt. Mivel ez nem az a szakma, amikor elég egy egyszeri látogatás, így, ha elnyered vendéged bizalmát, kedves vagy vele, azzal gyakorta visszatérő személyt tudsz bevonzani. Így, mindenképp nevezhetjük ezt egy biztos megélhetést nyújtó szakmának.

Ráadásul, külföldön is nagy az igény az ezen hivatást végzők iránt. Ha Te is Magyarországon kívül kamatoztatnád tudásod, igényelj mellé külföldi munkavállaláshoz szükséges Europass bizonyítvány-kiegészítőt. Mivel OKJ-s végzettséget ad a Kézápoló és műkörömépítő tanfolyam, ezért erre lehetőséget biztosítunk számodra.

 

Téged is várunk!

Várunk szeretettel képzésünkön!

Legyen Neked is OKJ-s, államilag elismert kézápoló és műkörömépítő bizonyítványod.

 

Forrás: alfakapos.hu
Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések