Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@spiritakademia.hu e-mail címen.

Mit hoz a jövő a szépségápolásban? A legkeresettebb szépségápolási szakmák 2021-ben

A cikkben bemutatjuk azokat a szépségápolási szakmákat, melyekkel vállalkozást indíthatsz, és segítünk kiválasztani azt a tanfolyamot, ami legjobban illik hozzád.

Mit hoz a jövő a szépségápolási szakmák terén?

Mindig is szerettünk volna előre szaladni az időben, a jövőbe és látni, hogy mi lesz 10-20, vagy akár 50 év múlva. A technika rohamos fejlődés óta egyre intenzívebben foglalkoztatnak mindenkit ezek a kérdések: „Mi lesz? Hogy lesz?”.

Életed elég korai szakaszában már szembesülsz egy nehéz döntéssel a jövődet illetően. Ez a választás meghatározhatja az egész életedet. De miről is van szó? A pályaválasztásról, a megfelelő szakma megtalálásról számodra. Biztos benned is felmerült már a kérdés: „Vajon milyen szakmát válasszak, amire szükség lesz hosszú távon is? Ugye nem fogják majd robotok helyettesíteni a munkámat?”.

Van egy jó hírünk számodra, a szépségápolási szakmákra még biztosan hosszú-hosszú évekig igény lesz; mi pedig segítünk most neked kiigazodni ennek világában. Megmutatjuk, hogy melyek azok a szakmák melyek segítségével biztosan nem helyettesíthet téged majd senki és semmi. Ugye téged is foglalkoztatnak ezek a dilemmák? Akár pályaválasztás, vagy -változtatás előtt állsz, hasznos lesz számodra ez a cikk, hiszen bepillantást adunk abba, hogy mit hoz a 2021-es év a szépségápolásban.

 

Az OKJ-s képzések megszűnnek, de akkor milyen tanfolyamokat tudsz elvégezni 2021-ben?

A szemfülesek már tudják, hogy még jelenleg van lehetőséged elvégezni a régi rendszer szerinti OKJ tanfolyamokat. Hogyan? Nagyon egyszerűen, hiszen az utolsó ilyen képzéseket december végén indítottuk, ami azt jelenti, hogy még januárban biztosan tudsz csatlakozni hozzájuk, mellyel egyszerűen, gyorsan sajátíthatsz el egy teljesen új szakmát. Ezek még az OKJ-s rendszer szerinti szakmai bizonyítványt adnak. Ha eddig gondolkodtál a szépségipari képzések valamelyikén, akkor ne habozz! Válogass képzéseink közül itt és ragadd meg még most az utolsó lehetőséget az OKJ megszűnése előtt!

2020-ban csak azt hallottad, hogy megszűnik az OKJ. Ez valóban így van, ezért is szeretnénk neked elmondani, hogy miért jelentkezz az utolsó tanfolyamokra ebben a pillanatban. Ezt a rendszert valószínűleg már ismered, vagy hallottál róla, így sok újdonságot nem tartogat; a teljesen új képzésekkel ellentétben. Az OKJ képzések a Spirit Akadémiánál megfizethető áron vannak, kiemelkedő elméleti és gyakorlati tudást biztosítanak, és rövid idő alatt elvégezhetők. Amennyiben te sem szeretnél 5 éven át tanulni, azért, hogy műkörmösként saját vállalkozást, szalont vezess, akkor most itt van a lehetőség.

Az OKJ megszűnése miatt egy új rendszer került bevezetésre, mely egyelőre még elég bizonytalan. Ha ezekre a képzésekre szeretnél majd jelentkezni, akkor jó, ha tudod, hogy valószínűleg ezek a tanfolyamok hosszabbak és drágábbak lesznek a jelenlegi OKJ képzéseknél. A felnőttképzési rendszer átalakulása után az OKJ szakmák ugyanúgy megfelelőek lesznek saját vállalkozás indításához és működtetéséhez. Amennyiben a szépségápolási szakmák valamelyikében látod a jövőt, akkor válaszd ki a számodra megfelelőt és mielőbb jelentkezz! Végezd el még idén, és indítsd el a saját vállalkozásod!

 

A legkeresettebb és legjövedelmezőbb szépségápolási szakmák

A 2020-as év legkeresettebb szakmája a Kézápoló és műköröm építő volt. Ezt szorosan követte a Lábápoló, majd a Szépségtanácsadó és végül a Műszempilla építő, illetve egy kiegészítő képzésünk az Online műköröm díszítő tanfolyam.

A szépségápolásban rengeteg olyan szakma létezik, melyek kiemelkedően jövedelmezőek. Az OKJ képzések elvégzése után a bizonyítványoddal az adott foglalkozásokon belül is rengeteg lehetőséged van. Hogy mit is értek pontosan ezalatt? Például, ha kozmetikus OKJ-t végzel, de téged kevésbé érdekel a gyantázás, akkor nyugodtan dönthetsz úgy, hogy elmozdulsz a műszempilla építés világa felé és csak műszempillákat építesz. Mindegyik fent említett szakma rugalmas, meg tudod találni bennük azt, ami téged kifejezetten érdekel és tovább tudod képezni magad ezeknek megfelelően.

Statisztikák szerint a 20 legjövedelmezőbb és legkeresettebb női szakma között megtalálható a műköröm építő, műszempilla építő, sminkes és lábápoló is. Úgy gondoljuk, hogy még hosszú ideig így is lesz. A szépségiparban mindig vannak új lehetőségek és technikák, melyeket ha elsajátítasz, akkor könnyen kiemelkedő szolgáltatást nyújthatsz vendégeid számára.

 

Milyen szakma illik hozzád?

Az Google keresőben rengeteg olyan szakma tesztet találhatsz, melyek segítenek neked eligazodni és kitalálni, hogy a személyiséged melyik foglalkozásokhoz illik. Fontos az, hogy te is megtaláld azt, ami hozzád illik és érdekel. Ez a kulcsa annak, hogy olyan szakmát sajátíts el, melyet a hosszú távú jövőben is biztosan szeretni és élvezni fogsz.

 

Melyik képzést válaszd?

Összeállítottunk egy leírást számodra a Spirit Akadémia szépségápolási képzéseiről, melynek segítségével eligazodhatsz a tanfolyamok között és megtalálhatod az igazán neked való szakmát vagy akár több szakmát is!

Kézápoló és műköröm építő OKJ-s képzés

Már feljebb is említettük, hogy a tavalyi év legkeresettebb szakmája a Kézápoló és műköröm építő OKJ-s képzés volt. Ez a szakma valószínűleg az idei év sztárja is lesz. Decemberben indult tanfolyamainkra ide kattintva még mindig tudsz csatlakozni. Akkor válaszd ezt a képzést, ha rendelkezel kellő kézügyességgel, türelemmel és jó kommunikációs készséggel, hiszen az is fontos, hogy jól el tudj beszélgetni a vendégeiddel. Lehetőleg ne remegjen a kezed, hiszen egy-egy nehezebb díszítési, vagy építési technikánál ez problémát jelenthet. A jó műkörmösök türelmesek és rengeteget gyakorolnak. Érdemes a szakma elvégzése előtt megnézetned, hogy nincs-e valamilyen allergiád, illetve légzési nehézséged, melyen a műkörmös alapanyagok használata ronthat. A tanfolyamon megtanulhatod a géllakkozás, zselés műköröm és műköröm építés csínját-bínját. Készülj fel arra, hogy ez egy ülő munka, így egy székben fogod tölteni a munkaóráid. Ha úgy érzed, hogy ezek mind megvannak benned, várunk szeretettel képzésünkön!

Lábápoló OKJ-s képzés

A Lábápoló OKJ-s képzéshez szükséges tulajdonságok szinte ugyanazok, mint a műköröm építőnél, azonban ehhez kell még egy fontos dolog. Bírnod kell a szikét, a tyúkszemet és bőrkeményedéseket, esetlegesen csúnyább, gombás körmöket is. Ha ezeknek már a látványa is feszélyez, akkor érdemes másik szakma után nézned. Jó, ha tudod, hogy egy jó pedikűrösért sokszor 2-3 hónapot is hajlandóak várni a vendégek. A gyógypedikűrre pedig egyre nagyobb szükség van, így bizton állíthatjuk, hogy amennyiben érdekel téged a lábápolás, akkor egy kiemelkedően jövedelmező szakmát sajátíthatsz el ezzel a képzéssel. Na habozz, jelentkezz még most, és a nyáron már gyönyörű, ápolt lábkörmökkel szolgálhatsz vendégeid számára! És ha már műkörmös vagy, akkor egy igazán jó második, kiegészítő szakma a lábápoló, hiszen minél több szolgáltatást tudsz nyújtani a szalonodban, annál nagyobb vendégkörre tehetsz szert. Érdemes kombinálnod a két szakma adta lehetőségeket vagy akár önálló szakmaként elhelyezkedni vele.

Szépségtanácsadó OKJ-s képzés

Ez alatt a tanfolyam alatt megtanulhatod a sminkelés, 1D műszempilla szett építését, test- és arcfestés, körömlakkozás és a higinéiai, illetve a recepciós feladatok fortélyait is. A szépségtanácsadó szakma nagyon összetett, sokrétű, így biztosan lesz olyan része a képzésnek, ami a te szívedhez áll a legközelebb. Akkor érdemes belevágnod ebbe a képzésbe, ha rendelkezel kellő kreativitással és kitartással akár egy nagyobb smink, vagy egy nyűgösebb gyerkőc arcfestésének elkészítésére is. Amennyiben úgy gondolod, hogy ez a szép és összetett szakma lenne számodra a legmegfelelőbb, akkor kattintsd ide és jelentkezz a tanfolyamra!

Kozmetikai alapismeretek levelező tanfolyam

A kozmetikus szakmát valószínűleg nem kell annyira részletesen bemutatnunk, hiszen minden bizonnyal legalább egyszer már te is jártál ilyen szolgáltatónál. A kozmetikusok foglalkoznak a gyantázással, különböző elektrokozmetikai kezelésekkel, szempilla és szemöldök festéssel, továbbá a test- és arcbőr ápolásával is. A kozmetikusoknak ismerniük kell a kémiai folyamatokat és a különböző termékek összetételeit is. A szakma kiválasztása előtt javaslom, hogy menj el egy allergia vizsgálatra, és nézesd meg magad. Ez azért fontos, mert kozmetikusként olyan kemikáliákkal  találkozhatsz, melyekkel a hétköznapokban nem. Muszáj előre tudnod, ha esetleg valamelyik alapanyagra allergiás vagy. Ahhoz, hogy megalapozd a tudásod, érdemes elvégezned a kozmetikai alapismeretek tanfolyamot. Ez a képzés azoknak a legmegfelelőbb, akiket mélyebben érdekel az emberi test, az egészség és a kémia.

 

Műszempilla építő tanfolyamok

Három műszempilla építő tanfolyam közül válogathatsz, attól függően, hogy melyik szinten tartasz jelenleg. A Műszempilla építő alaptanfolyamon sajátíthatod el az 1D, a Duplázó műszempilla építő tanfolyam a 2D, a Volume műszempilla építő tanfolyamon pedig 3-6D technikákat is akár. A műszempilla stylistok dolga könnyűnek tűnhet, azonban egyáltalán nem az. Ez a munka sok ülést, görnyedést igényel. Továbbá rengeteg és még annál is több türelemmel kell rendelkezned, ha ebbe a szakmába fogsz. Bizonyos szettek felépítése akár 2-3-4 órát is igénybe vehet, tehát amennyiben műszempilla építő szeretnél lenni, akkor az egyik legfőbb tulajdonságod legyen a kitartás és a türelem. Ismerned kell a szem anatómiáját és az eszközeidet, alapanyagaidat, hiszen munkáddal nagyon szépet alkothatsz, de nagyon nagyot is árthatsz. Sokan allergiások a műszempilla ragasztó egyik összetételére: a cianoakrilátra. Ha úgy gondolod, hogy te lennél a következő szempilla stylist királynő, akkor jelentkezz és gyere el képzéseink valamelyikére!

Műköröm díszítő tanfolyam

A Spirit Akadémiánál kétfajta műköröm díszítő tanfolyamot is megtalálhatsz, az egyik a kontaktórás, azaz személyes jelenléttel zajló; a másik pedig az online. A vírus okozta helyzet miatt 2020. őszén elindítottuk ezt a tanfolyamunkat online is, így nem vagy helyhez kötve, otthonod kényelméből és biztonságából is elvégezheted. Ez egy egynapos képzés, amely során elsajátíthatod a legtrendibb és leghasznosabb műköröm díszítési technikákat. Az általános díszítések mellett oktatóink mindig készülnek szezonális technikákkal is, mint pl. télen a pulóverminta. Ez a tanfolyam a lehető legjobb számodra, ha már rendelkezel valamilyen fajta műköröm tanfolyammal és szeretnél vendégeid számára minél sokszínűbb szolgáltatást nyújtani. Jelentkezz, hiszen következő online tanfolyamunk hamarosan indul! Sajátítsd el te is a legdivatosabb műköröm mintákat!

 

2021-ben alapozd meg a jövődet!

Abban az esetben, ha a 2020-as vírushelyzet után te is szeretnél biztos lábakon állni és önálló, saját vállalkozást létrehozni, hogy ne függj senkitől, akkor válaszd a Spirit Akadémiát és tanulj nálunk! Kezdd az évet a legkeresettebb szakmák valamelyikének !

 

 

Forrás: spiritakademia.hu; careeraddict.com

Képek: Unsplash

 

 

 

 

 

Boros Rebeka

További bejegyzések