Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@spiritakademia.hu e-mail címen.

Legyél még szebb az ünnepekre! Fantasztikus karácsonyi és szilveszteri smink tippek

Karácsony és szilveszter alkalmával mindenki próbál egy kicsit jobban odafigyelni a megjelenésére. Te se maradj le! Lenyűgöző karácsonyi és szilveszteri smink tippeket hoztunk Neked.

 

Karácsony, a szeretet és a család ünnepe

A karácsony az év legmeghittebb időszaka. Az ajándék hajkurászás után lecsillapodhatunk és találkozhatunk a hozzánk közel állókkal. Ilyenkor mindenki előveszi az egyik legszebb ruháját és egy csodálatos sminkkel tiszteleg szerettei előtt. Add meg Te is a módját a karácsony megünneplésének! Az ünnepi menü elfogyasztása történjen kellemes és békés hangulatban!

 

Milyen smink illik a karácsony hangulatához?

A családi ünnepre egy elegáns, a természetes szépségedet tükröző smink való. A smink trendek jönnek-mennek, de úgy tűnik karácsony alkalmával az arany színű szemhéjfesték és a piros száj örök klasszikusnak fog számítani.

Persze nem fontos a klasszikusnál maradnod. Számos szebbnél szebb makeup között tudsz válogatni. Bár érdemes ezeket előre kiprópálnod – hacsak nem sminkessel készítteted – nehogy a vendégek érkezése előtti pillanatban döbbenj rá, hogy mégsem tudod megfelelően elkészíteni.

Illetve, ha szeretnéd magadnak még profibban elkészíteni sminkedet, próbáld ki Smink tanfolyamunkat, amit online formában otthonod kényelméből is el tudsz sajátítani.

 

Karácsonyi smink tipp 1.

elengedhetetlen kellékek: fekete szemhéjtus, fekete szempillaspirál, barna szemöldökceruza, aranybarna csillámló szemhéjpúder, fénylő fukszia rúzs

Vigyél fel szemhéjadra aranybarna csillámló szemhéjpúdert, ügyelve arra, hogy belső szemzugodtól kifelé menet egyre sötétedjen szinte a krémszíntől nagyjából középbarna színig változva. Szemöldökceruzával fesd barnára szemöldöködet. Semmiképp se fekete színt használj, ez már eltúlozná sminkedet. Ezután húzz egy szép fekete tusvonalat, ami kiemeli gyönyörű szemeidet. Illetve, kerüljön fel az i-re a pont egy fekete szempillaspirállal.

Csábos szemeid lesznek, ennek ellenére Te még a szádra is hangsúlyt fektetsz ezzel a sminkkel. Szóval, még visszavan a figyelemfelhívó fénylő fukszia rúzs, amit még egy átlátszó, ámde annál inkább fénylő szájfénnyel is kiemelhetsz. Vigyázz, minden tekintet rád szegeződik majd! Ezt a sminkválasztást azoknak ajánljuk, akik nem akarnak a sarokban elbújni!

 

Karácsonyi smink tipp 2.

elengedhetetlen kellékek: piros rúzs, arany színű szemhéjfesték, fekete szempillaspirál

Ahogy már feljebb írtuk, a klasszikus karácsonyi páros az arany és a piros. Smink tippünk, hogy emeld ki az ajkad egy gyönyörű piros rúzzsal, ami így majd szádra szegezi a tekinteteket. De azért ne feledkezz meg a szemhéjadról sem, ahova arany színű szemhéjpúder kerüljön! Fekete szempillaspirál és már kész is. Ezzel a sminkkel szerencsére nem kell sokáig szöszmötölni. Pillanatok alatt elkészül ez a tökéletes karácsonyi smink.

 

Az év utolsó estéje

Az utolsó és egyben a legzajosabb napja az évnek a szilveszter, a szórakozásról szól. Ez az az alkalom, amikor elbúcsúztatjuk az óévet és várjuk, hogy újév napjával belevágjunk a következő hosszú időszakba. A babona szerint ilyenkor zajos mulatsággal kell elűznünk a rossz dolgokat és a gonosz szellemeket.

Ehhez párosulnak még persze egyéb szokások is, mint pl. az újévi lencseevés, ami sok pénzt hoz majd a házhoz. Ugyanis, ami újév napján történik velünk, a hiedelmek szerint az fog bekövetkezni az évben. A lencse minden egyes szeme pénzt szimbolizál, így elfogyasztásával egész évben sikeresek, gazdagok leszünk.

 

Készíts különleges sminket szilveszterre!

A szilveszter hangulatához mindenképp egy gyönyörű csillogó smink dukál. Ilyenkor bátran elő lehet állni olyan feltűnő sminkkel, amit az év többi részében nem alkalmazol. Itt a lehetőség, amikor kiélheted merészebb, kreatívabb sminkelési vágyad.

A szemhéjra ilyenkor a szivárvány bármelyik árnyalatából kerülhet szín. Viszont arra azért ügyelj, hogy ez egyezzen az évszak típusoddal! Ajkadra bármilyen színt is választasz, fontos, hogy fénylő legyen.

Szórj csillámport a dekoltázsodra, hajadra és kerüljön csillogás az arcodra is. Ugyancsak egy csillogó ruha ragyogó kiegészítőkkel, valamint egy gyönyörű cipő és kezdődhet is a parti!

 

Szilveszteri smink tipp 1.

elengedhetetlen kellékek: fémes-metálos színű csillogó szemhéjpúder, barna szemöldökceruza, fekete szempillaspirál, színezett szájfény

Ennek a sminknek az alapját, a lényegét a fémesen csillogó szemhéjpúder adja. Vigyél fel belőle bőségesen a szemhéjadra, kifelé sötétítve. Ezen kívül tegyél még az alsó szempillasor alá is, ott is ügyelve rá, hogy a szemzugtól kifelé haladva sötétedjen. Ezt spékeld meg egy fekete színű szempillaspirállal, a szemöldöködet pedig egy barna színű szemöldökceruzával satírozd át. A szádra elég lesz egy visszafogott színű, ámde fénylő szájfény. Itt most a szemeken lesz a hangsúly!

 

Szilveszteri smink tipp 2.

elengedhetetlen kellékek: szemhéjfesték, fekete szempillaspirál, strasszkövek

Klasszikus füstös szem strasszokkal feldobva. A füstös szem divatja most már úgy tűnik sosem múlik el. Nem muszáj az eredeti szürke-fekete színekkel alkalmaznod. Itt az ideje, hogy elővedd merészebb éned! Ötvözd ezt szilveszterkor strasszkövekkel a szemhéjad különböző látható pontjaira!

 

Amiben a karácsonyi és a szilveszteri sminkkészítés megegyezik

Minden smink felvitelekor nagyon fontos, hogy először arctisztítással kezdj! Ráadásul a decemberi hűvösebb időben zsírosabb, sűrűn fedő készítmények és valamelyest vastagabb rétegű smink kerül az arcodra. Vajon mi történik a smink alatt, ha koszos bőrre viszed fel? Inkább ne is gondoljunk bele. Mindenesetre bőröd állapotát hamar tönkre teheti.

Figyelj oda, hogy az alapozó a bőrszíneddel megegyező legyen, amit egyenletesen vigyél fel a bőrödre alapozó ecset vagy nedves alapozószivacs segítségével. Ezután púderecsettel egy kevés púder réteggel fixáld sminkedet. Ezzel lesz tartós a sminked és segítesz a pár órával későbbi zsíros arc megakadályozásában is.

Mi a sminkelés egyik legnagyobb trükkje? A kontúrozás! Vagyis az arc árnyékolása és kiemelése az ideális arcforma elérése érdekében. Azt igyekszünk elérni, hogy minél oválisabbnak tűnjön arcunk. Amely területet jobban kiemelnénk, oda világos színt, azaz highlightert, amelyből pedig eltüntetnénk, oda sötét színt viszünk fel. Az alapozás homogénné, maszkszerűvé teszi arcunkat, elveszi kontúrjainkat, ezért is használjuk a kontúrozás módszerét, hogy az alapozó hatását ellensúlyozzuk.

És amit még megemlítenénk, hogy ha távol áll tőled a sminkelés, mert a természetesség kedvelője vagy, akkor sem árt legalább egy kis leheletnyi smink felvitele ezeken az alkalmakon, hogy megadd a tiszteletet a többieknek, valamint, hogy még inkább kiemelhesd szépséged.

 

Ha szilveszter, akkor fogadalom!

Szilveszterkor sokan könnyelmű és meggondolatlan ígéreteket tesznek a jövőjükre vonatkozóan. Új év, új célok! Te próbálj valami elérhetőt megfogadni. Például, ha súlyfelesleged van, fogadd meg, hogy többet teszel a fogyásért az új évben. Ha a dohányzás elhagyását szeretnéd elérni, mostantól vidd véghez! Ha már régóta karrierváltáson gondolkodsz, tedd meg végre!

Ne alaptalan ígéreteket tegyél magadnak, hanem valami olyat, amiért kiállsz majd és betartása jobbá teszi az életed. Fontos, hogy kezdd el akkor, amikor ígéretet teszel magadnak, mert különben csak folyamatos halogatás lesz a vége.

 

Fontos, hogy bízzál magadban!

A fogyásban sajnos nem, de karrierváltásban tudunk Neked segíteni! Számos – akár online, akár tantermi formában megvalósuló – szépészeti képzésünk között tudsz válogatni, hogy elérhesd céljaidat!

Ha már a sminkelésnél és az új életnél tartunk, a Sminkes és szempillaépítő szakképesítés tanfolyam elvégzése és a sikeres vizsga után még saját szalont is nyithatsz!

 

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések