Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@spiritakademia.hu e-mail címen.

Hogyan tudod eldönteni, hogy a műkörömépítő szakma tényleg neked való-e?

Bemutatjuk a műkörömépítő szakma jellegzetességeit és a hozzá szükséges tulajdonságokat, hogy biztosan eldönthesd, hogy ez-e az a szakma, amibe bele kell vágnod!

A műkörömépítő szakma

A műkörömépítő a legkeresettebb szakmák egyike, hiszen a mai világban egyre több hölgy visel akár géllakkot, akár zselés műkörmöket a természetes körmein. Ahhoz, hogy  a rengeteg szépülni vágyó vendéget kiszolgáljuk, nagyon sok szakemberre van szükség. Az elmúlt években a szépségipar élére tört ez a szakma, és rövid időn belül a keresett női szakmák top három helyezése között végzett. Ha esetleg te is régebb óta szemezel ezzel a képzéssel, de eddig nem sikerült eldöntened, hogy számodra megfelelő lenne-e, akkor mi most segítünk! A Spirit Akadémiánál nem csak az alapvető tudásanyagot sajátíthatod el, hanem megannyi plusz tippet és trükköt tanulhatsz professzionális oktatóinktól.

Milyen tulajdonságokra van szükséged, ha műkörmös szeretnél lenni?

Természetesen, mint minden szakma, ez sem való mindenkinek, így összeszedtük számodra azokat a tulajdonságokat, amikre szükséged van, ha sikeres műkörmös szeretnél lenni.

Extrovertáltság, azaz kifelé fordulás

Az extrovertáltságra alapvetően nagy szükség van ebben a munkában, hiszen elengedhetetlen az, hogy a sok különböző vendég felé nyitott, érdeklődő legyél. Az extrovertált személyek kifejezetten nyitottak, könnyen kommunikálnak másokkal, akár idegenekkel is, szeretik a társaságot és új barátságokat, ismerősöket szerezni. Általában nem, vagy csak keveset szeretnek egyedül lenni. Ha úgy érzed, hogy ez mind jellemző rád, akkor a jó hírünk az, hogy talán a műkörmös szakma első és legfontosabb követelményének megfelelsz. Valójában miért is fontos ez? Gondolj bele, hogy te is jársz egy műkörömépítőhöz és mondjuk 3 hetente 1,5-2 órát nála töltesz. Azonban, ha az a szakember, akit választottál, nagyon zárkózott, nem beszélget veled, csak csendben ültök, amíg el nem készülsz, akkor valószínűleg előbb-utóbb le fogod váltani egy olyan körmösre, aki felvidít és jó beszélgetést folytat veled a munkája során.

A Spirit Akadémia tanfolyamain oktatóink segítségével a vendégekkel történő alapvető kommunikációt is elsajátíthatod.

Kreativitás

Míg a kommunikáció és beszédkészség fejleszthető, addig a kreativitás már egy nagyobb falat lehet. A műkörmös szakmához elengedhetetlen a kreativitás. Nagyon sok vendég érkezik úgy, hogy nem tudja, milyen körmöket szeretne kérni: szín, méret, forma, díszítés stb. Ilyen esetekben a szakember feladata, hogy a vendégét ismerve tanácsot adjon, olyan végeredményt alkosson, ami tetszeni fog neki. Ehhez létfontosságú, hogy rendelkezz kreativitással, hogy el tudj képzelni különböző szín- és forma összeállításokat, vagy eltérő textúrák és minták találkozását. Például, ha egy vendég a rózsaszín körmére szeretne valamilyen mintát, de nem tudja, hogy milyet, akkor neked kell kitalálnod és iránymutatást adnod neki. Ilyen esetekben javasolhatsz virágmintát, csillámport, valamilyen absztrakt formát, gyakorlatilag bármit, amit úgy gondolsz, hogy a vendéged személyiségéhez és a már elkészített körmökhöz is illik. Amennyiben már műkörömépítő végzettséggel rendelkezel, de nem tudod, hogy milyen műköröm díszítési technikákat alkalmazz, akkor figyelmedbe ajánljuk online műköröm díszítő tanfolyamunkat, amit otthonról kényelmesen elvégezhetsz!

Türelem

A műköröm építés folyamata nagy türelmet igényel. Elengedhetetlen, hogy a vendégeiddel és munkáddal szemben is egyaránt türelmet tanúsíts. Természetesen a tanulási fázisban sokkal jelentősebben jelen kell, hogy legyen a türelem, mivel ekkor még a feladatok nem rutinszerűek, így majdnem minden folyamat tovább tart.

Precizitás

A precizitás szintén nélkülözhetetlen az igazán sikeres műkörömépítők világában. Egy műköröm akkor igazán szép, ha azon látszik, hogy igényesen, pontosan, nagy figyelemmel lett elkészítve. Precíz munka esetén a körmök formája, mérete egyforma és nem tér el. A szín, a zselé, vagy fényzselé nem folyik be a bőrhöz, hanem szépen a helyén van. A precizitás a díszítő elemeknél, különböző műköröm minták esetén is nélkülözhetetlen, hiszen fontos, hogy két egyforma minta ugyanolyan legyen. Mindig igyekezz pontos, precíz munkát kiadni a kezedből, hogy a vendégeid elégedettek legyenek a munkáddal és visszatérjenek hozzád!

Rugalmasság

A következő nagyon fontos tulajdonság a rugalmasság. Mivel a munkád során sok különféle emberrel fogsz találkozni, ezért fontos, hogy rugalmas legyél. Előfordulhat, hogy a kommunikációs stílusodon, vagy egy munkafolyamat apróbb lépésein változtatnod kell bizonyos vendégek esetében. Például lehet, hogy valaki nagyon zárkózott, akkor tőle érdemes többet kérdezned, míg van olyan is, aki csak mesélni érkezik hozzád és az ő esetükben csak hallgatnod kell. Aztán ott vannak az időpont változtatások, késések és lemondások. Bizonyos szintig ezeket a munkádból adódóan kénytelen vagy tolerálni, de ne felejtsd el, hogy van egy határ! Legyél rugalmas, de csak az egészséges szintig!

Kitartás

Kiemelkedően lényeges tulajdonság a kitartás is. Ahhoz, hogy jó eredményeket érj el, sikeres műkörmös karriert építs, szükség van arra, hogy kitartó legyél. Ez a szakma holtig tartó tanulást igényel, mivel folyamatosan vannak új technikák, stílusok, trendek, amiket érdemes elsajátítanod, hogy a vendégeidnek mindig újat mutathass. Az OKJ képzés során valószínűleg megtanulod a kitartás alapjait, de ahhoz, hogy igazán sikeres műkörmös legyél, erre örökre szükséged lesz. Kitartónak kell lenned, hogy kiépítsd a saját vendégköröd, majd később meg is tartsd őket.

 

Milyen képzések közül válogathatsz?

Kézápoló és műköröm építő OKJ tanfolyam

Az okj műköröm tanfolyam során államilag elismert bizonyítványt szerezhetsz, amely segítségével elindíthatod saját vállalkozásodat is. A képzés alatt megtanulhatod a különböző alapanyagok és eszközök megfelelő használatát és a szükséges technikákat egyaránt. Főként kézápolást és műköröm építést fogsz végezni. Ezen felül elsajátíthatod a vállalkozási ismeretek és a szalonüzemeltetés alapjait is. A képzés elvégzése után képes leszel vendégeidnek a következő szolgáltatásokat biztosítani: géllakk, zselés műköröm, porcelán műköröm, japán manikűr, paraffinos kézápolás, kézmasszázs stb. Továbbá megtanulod a szükséges anatómiai ismereteket, és az esetleges megbetegedéseket is, mint például a körömgomba, vagy a bőrgomba. Az OKJ-s műköröm építő tanfolyam nagyon összetett, így általa biztos elméleti és gyakorlati tudást szerezhetsz, amivel megalapozhatod a karrieredet.

Műköröm díszítő tanfolyam

A műköröm díszítő tanfolyamon megtanulhatod az összes alapvető körömdíszítési technikát, melyeket megfelelően fogsz tudni alkalmazni a munkád során. Elsajátíthatod a legnépszerűbb műköröm mintákat, a különböző porok használatát: csillámpor, sellőpor stb., a festés alapjait. A képzés folyamán mindig szezonális újdonságok találhatók, például télen ilyen a pulcsi minta, vagy a karácsonyfadísz. Tavasszal inkább a virágok, porcelán formák és az absztrakt motívumok a jellemzőek, valamint az egyenes és nagyon vékony vonalak. Mindemellett megtanulhatod a teliköves körmök hosszantartósságának titkait és számos más gyönyörű kövekkel készített mintát is. Amennyiben már rendelkezel műkörmös végzettséggel, akkor mindenképpen ajánljuk neked ezt a képzést, hogy vendégeidnek minél szebb, díszes körmöket készíthess! Ha most még csak gondolkodsz azon, hogy szívesen lennél műkörmös akkor is hasznos lehet számodra ez a képzés, gyere el és próbáld ki magad a szakmában! Jelentkezz még ma és vegyél részt a következő tantermi képzésünkön!

Online műköröm díszítő tanfolyam

Az okj megszűnése nem befolyásolja az műköröm díszítő online tanfolyamunkat, ahogyan az előzőként említett tantermi változatát sem. Ebben a képzésben ugyanazokat a technikákat sajátíthatod el, mint a műköröm díszítő tanfolyamon, mindössze azzal a különbséggel, hogy ezt otthonról, kényelmesen végezheted el. Az online műköröm díszítő tanfolyamot élőben, oktatónk segítségével közvetítve tudod megtanulni a díszítési technikák legkeresettebb és legdivatosabb formáit. Amennyiben nem szeretnél utazni, vagy kontakt órán részt venni, akkor ez a képzés tökéletes a számodra, hiszen otthonod kényelméből, vagy akár saját szalonodból is könnyedén elvégezheted. Az élő online kapcsolatnak köszönhetően az oktatóval folyamatosan tudsz kommunikálni, így nem kell attól tartanod, hogy nem tudsz kérdezni tőle. Ha érdekel a műköröm díszítés, de nem szeretnél személyes órán részt venni, akkor ezt a képzést neked találták ki! Ne habozz, jelentkezz és szerezd meg tanúsítványodat minél előbb!

 

Nos, Te melyiket választod elsőnek?

Nézz szét képzéseink között, válaszd ki a számodra megfelelőt és jelentkezz! Kezd el a tanfolyamainkat minél előbb, hogy saját, független és jövedelmező karriert és építhess! Amennyiben esetleg úgy gondolod, hogy számodra a jövő nem a szépségápolás területén belül van, akkor szeretnénk figyelmedbe ajánlani további képzéseinket, amik között már biztosan találsz olyat, ami szimpatikus.

Forrás: nive.hu
Képek: Unsplash

Matics Kata

További bejegyzések