Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@spiritakademia.hu e-mail címen.

Szemöldök laminálás – a tartós szemöldök formázás

A szemöldök laminálás az utóbbi időkben rohamosan növekvő népszerűségnek örvendő szépségápolási eljárás lett. Ez a kezelés lehetővé teszi, hogy ápolt, rendezett és vastagabb szemöldököt érjünk el anélkül, hogy mindennap különösebben foglalkoznánk vele. Ha te is tökéletes szemöldököket szeretnél, akkor a szemöldök laminálás tökéletes választás lehet számodra.

Mi is pontosan a szemöldök laminálás?

A szemöldök laminálás olyan eljárás, amely során speciális vegyi anyagokat alkalmaznak a szemöldökre, hogy tartósan és rendezetten formázzák őket. A folyamat során a szemöldök szőrszálai először egy speciális kezelőgéllel vannak bevonva, majd egy speciális Y fésűvel megformázva, hogy a kívánt ívelt, rendezett eredményt érjük el, ezután egy fóliával borítják. Ezután a kezelőgél fejti ki a hatását, és a szemöldök szálai a kívánt irányba rendeződnek. Az egész folyamat általában körülbelül egy órát vesz igénybe, és az eredmény akár 4-6 hétig is tartós lehet.

Miért érdemes a szemöldök laminálást választani?

 1. Ápolt megjelenés: A szemöldök laminálás által megkapott eredmény ápolt és rendezett megjelenést kölcsönöz. A szemöldököd szőrszálai tartósan rendezetten fognak állni, ami egy összehangoltabb és esztétikusabb megjelenést eredményez.
 2. Tartós hatás: Az eljárás eredménye hosszabb ideig megmarad, akár 4-6 hétig. Ez azt jelenti, hogy nem kell mindennap gondosan sminkelni vagy formázni a szemöldök szálakat, hiszen az már természetes módon fog mutatni.
 3. Tömörebb megjelenés: A szemöldök laminálás folyamán alkalmazott kezelőgél hatására vastagabbnak és dúsabbnak tűnik a szemöldök, ami az arc vonásait hangsúlyozza.
 4. Rugalmas formázás: A szemöldök laminálás lehetőséget nyújt arra, hogy a szemöldök formáját igény szerint alakítsd. Az eljárás során a szemöldök rakoncátlan szálait a kívánt irányba rendezi a szakember, így megteremtheted a tökéletes ívet vagy formát.

A szemöldök laminálás története

Ez a forradalmi szépségipari eljárás Oroszországból indult, és nagyon hamar eljutott Amerikába, ahol rendkívül népszerűvé vált.

Ezután rövid idő alatt egyre nagyobb teret nyert Európában is és rohamos fejlődésbe kezdett.

Az eljárásnak köszönhetően a rakoncátlan szemöldök is szép formába hozható.

A mai napig ez a legtartósabb eljárás, amivel hetekig tartó, fixált irányú szemöldököket tudunk biztosítani a vendég számára.

A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha a szemöldök laminálása előtt néhány héttel a vendég már nem formázza, nem távolítja el a felesleges szálakat, hanem engedi nőni azokat. Így könnyebb lesz elérni a kívánt végeredményt. Nincs szabály arra, hogy pontosan milyen elvek alapján formázzuk a szemöldököt, hiszen ez egyénfüggő. Mindig törekedjünk arra, hogy az adott vendég karaktere, stílusa és arcformája mit kíván meg.

Milyen arcformák vannak?

 • hosszúkás
 • szögletes
 • kerek
 • szív
 • ovális

Melyik arcformához milyen szemöldök illik?

Az arcformánk meghatározása fontos kezdőpont szemöldökforma választáskor, ha profi összhatást szeretnénk elérni. Egy rosszul megválasztott forma tönkre is teheti az összképet. Ez igaz a szemöldök ívére és vastagságára is.

Ovális arcforma

Az ovális arcforma esetében az áll vonalától az arc kúp formában szélesedik, általában magas homlok és erőteljes arccsont jellemzi. Hasonló a tojás formájához, de a legszimmetrikusabb forma.

Ebben az esetben a szemöldök stylist célja az arcforma hangsúlyozása, melyet általában enyhén ívelt formával érhet el. Csak semmi erőteljes és túl szögletes forma!

Hosszúkás arcforma

A hosszúkás arcforma jellemzője, hogy a homlok és áll közti rész hosszított. Az arccsont néha erőteljes.

A stylist célja ekkor az, hogy az arc rövidebbnek tűnjön, melyet egyenes,  kevéssé ívelt formával érhet el, így elvonja a figyelmet a homlok területéről.

Kerek arcforma

Kerek arcformával van dolgunk, ha az arc hossza és szélessége majdnem egyezik, az arccsontnál enyhén szélesedik.

A stylist célja ebben az esetben, hogy az arc kevéssé tűnjön kereknek, inkább hosszúkás legyen: ezt a hatást magasan ívelt szemöldökkel érheti el. Az ideális szemöldökforma a szemöldök csúcsáig egyenesn halad, majd külső íve hosszanti irányban végződik. Ilyen arcforma esetében semmiképpen se formázz kerek szemöldököt, mert az még inkább kerekíti az arcot!

Szögletes arcforma

A szögletes arcforma jellegzetessége, hogy a homlok, az arccsont, valamint az állkapocs vonala szinte egyforma széles, az állkapocs pedig szögletes, csontos.

Erőteljes szemöldökkel egyensúlyozhatod, vagy íves formával enyhítheted a szögletességet, vendéged igénye szerint. Általában a vastagabb, erőteljesebb színű és formájú szemöldök képes egyensúlyozni az erős állkapcsot, az éles szemöldökcsúcs pedig erőteljesebbnek mutatja a szemöldököt. Másik oldalról viszont amennyiben vendéged arca inkább gyémánt formájú, fontold meg számára a kerekített szemöldökformát is, mely enyhíti az erőteljes vonalakat!

Szív alakú arcforma

Szív alakú arcforma esetében az állcsont kúp alakú, a homlok hangsúlyos.

Stylistként fő feladatod, hogy ívekkel puhítsd az arcformát és kiemeld a szív alakot: az állcsúcs formázza a szív alját, a szemöldökök pedig a szív felső íveit. Ennek megfelelően a szemöldök formája finom, nőies és attraktív kell, hogy legyen. A kerekített, alacsonyan ívelt szemöldök természetes megjelenést kölcsönöz, de amennyiben vendéged arca rövid, ívelheted magasabban, hogy ezzel nyújtsd.

Hogyan történik a szemöldök laminálás?

A szemöldök laminálást minden esetben a gyantázás, cérnás vagy csipeszes formázás, valamint a szemöldök festése előtt kell elvégezni, egyéb esetben súlyos irritációt okozhat!

A laminálás folyamata a következő lépésekből áll:

 1. Előkészítés: A szemöldököt először megtisztítják és lemossák, hogy eltávolítsák a sminket és az egyéb szennyeződéseket.
 2. Gél felvitele: Az folyamat során egy speciális kezelőgélt alkalmaznak, amely lehetővé teszi a szálak formázását. A gél alkalmazása után egy fóliát helyeznek a szemöldökre, hogy a gél hatni tudjon.
 3. Formázás: A gél hatására a szemöldök szálai könnyen formázhatóvá válnak. Egy speciális eszközzel a szemöldök szálakat a kívánt irányba rendezik, hogy elérjék a szemöldök tökéletes formáját és ezáltal az egész szemöldök vastagabb hatású lesz.
 4. Hatóidő: Miután a szemöldök szálait a kívánt módon rendezték, hagyják hatni a gélt a megadott néhány perc időtartamig. Ez lehetővé teszi, hogy a szálak megőrizzék az elérni kívánt látványos formát.
 5. Fixáló: Amikor letelik a pár perc hatóidő, a gél eltávolításra kerül, és egy speciális fixálót alkalmaznak a szemöldök ívre, hogy megtartsa a kialakított formát. A szemöldök laminálás ezzel be is fejeződött.
 6. A tartós és látványos eredmény érdekében a következő 24 órában víz és gőz ne érje a területet és kerüld a sminkelést valamint a krémek használatát.

A szemöldök laminálás tehát egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy ápolt, rendezett és vastagabb szemöldököt érjünk el. Ha unod már a mindennapi szemöldökformázást vagy szeretnél egy tartósabb megoldást, akkor érdemes kipróbálnod egy szemöldök lamináló szakember szolgáltatását. Ne feledd azonban, hogy mindig fordulj szakemberhez, aki tapasztalt és képzett a szemöldök laminálás területén, hogy a lehető legjobb eredményt érhesd el.

Kinek ajánlott a szemöldök laminálás?

 • Ha nem vagy megelégedve a szemöldököd formájával.
 • Ha hajlamos vagy elfeküdni a szálakat.
 • Olyan férfiaknak, akik törekszenek a rendezett megjelenésre

Hol tudod megtanulni a szemöldök laminálás technikáját?

A Spirit Akadémiánál lehetőséged nyílik rá, hogy háromféle szemöldök formázási technikát tanulj meg egyetlen nap alatt. A laminálás mellett cérnás szemöldökszedést és szemöldökfestést hennával is fogsz tanulni.

Ráadásul most ajándékba adjunk hozzá a szempilla lifting tanfolyamot is! Nézd csak!

Szempilla lifting

A szépségipar folyamatosan fejlődik, és újabb és újabb módszerek jelennek meg, hogy még tökéletesebbé tegye az arcunkat. Az egyik ilyen forradalmi újítás a szempilla lifting, ami új dimenziót adhat a pilláinknak, és még dúsabb, hosszabb hatást érhetünk el vele anélkül, hogy mesterséges szempillákat használnánk.

A lifting technika

A szempilla lifting olyan technika, amely a természetes szempillák körüli területre koncentrál.

A folyamat során a pillákat egy speciális keverékkel emelik és formázzák, amely lehetővé teszi, hogy a pillák a lehető legjobban mutassanak. Ez a kezelés úgy hat, hogy a pillákat a tövéhez ragasztott szilikon párnára helyezik, majd egy kíméletes vegyülettel bekenik, ami segít megemelni és ívelni őket. Ezután a szakember egy speciális Y fésűvel formázza a pillákat, hogy a kívánt ívelt, rendezett eredményt érje el. Végül egy tartósító kezelést alkalmaz a pillákra, hogy hosszabb ideig megőrizzék íveltségüket.

A kezelés nagyjából 30-60 percet vesz igénybe, és akár 8 héten keresztül élvezheted látványos hatását, attól függően, hogy milyen gyorsan növekednek a természetes pilláid.

A szempilla lifting előnyei

A szempilla lifting előnye, hogy természetes hatású, nem szükséges műszempillákat használni, és mégis elérhetünk vele látványos eredményeket. Az emelt és meghajlított pillák és a szemöldök íve vizuálisan nyitottabbnak és nagyobbnak mutatja a szemeket, így az egész arcunk kifejezőbbé válik.

Egy másik előnye ennek a kezelésnek az, hogy nincs szükség sminkre a mindennapokban. A dús és ívelt pillák önmagukban is nagyon hatásosak, így akár reggelente felkelve is friss és kifinomult megjelenést érhetünk el.

Még akkor is, ha sminket használunk, a szempilla lifting lehetővé teszi, hogy a szempillaspirált kevésbé kelljen használni, mivel a pillák már önmagukban is kifejezőek és lenyűgözőek.

Azoknak is nagyszerű lehetőség, akik allergiásak a szempillaspirálra, akiknek érzékeny a szemhéjuk vagy kontaktlencsét viselnek. Mivel a kezelés nem igényel semmilyen műanyagot vagy ragasztót, sokkal kíméletesebb az érzékeny szemeknek is.

Mire kell figyelni a szempilla lifting folyamán?

Természetesen minden kezelésnél van néhány dolog, amire figyelni kell. A szempilla liftinget csak képzett és tapasztalt szakember végezheti el, hogy biztosítsa a tökéletes eredményt. Fontos továbbá, hogy a kezelés után a megfelelő utasításokat kövessük a pillák hosszan tartó és egészséges megjelenésének érdekében.

Összességében

A szempilla lifting olyan forradalmi kezelés, amely segít elérni a dúsabb, hosszabb és ívelt pillákat anélkül, hogy mesterséges szempillákat kellene használni. Ez a kezelés új dimenziót adhat az arcunknak, és kiemelheti a szemünk szépségét. Ha szeretnénk kipróbálni valami újat és izgalmasat, és szeretnénk, hogy a pilláink még ragyogóbbak és lenyűgözőbbek legyenek, akkor érdemes kipróbálni a szempilla liftinget is.

Matics Kata

További bejegyzések