Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@spiritakademia.hu e-mail címen.

Manikűr tanfolyam – Légy az igényes és ápolt körmök mestere!

A tanfolyamot partnerünk a The Bright Academy szervezi

bruttó 14.990 Ft Egyszeri összeg
bruttó 14990 Egyszeri összeg
 • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
 • A tanfolyam azonnal indul
 • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
 • Személyes jelenlétet nem igényel

A baráti körödben te vagy az örök köröm felelős? Te vagy az akinek a táskájában mindig lapul egy körömcsipesz, reszelő és körömápoló olaj?
Ha a műkörmökért nem rajongsz, viszont imádod a szép és ápolt körmöket, akkor a manikűr tanfolyam neked szól!

Ez a tanfolyam profi oktatók által összerakott anyag, ami minden olyan trükköt és technikát tartalmaz, amire a körmeidnek szüksége lehet. A tanfolyam célja, hogy megismerkedj a manikűrözés alapjaival, ezáltal még nagyobb szakértelemmel gondozhasd saját és mások körmeit. A most megvásárolt tanfolyamokhoz ajándékba japán manikűr készletet adunk, így azonnal neki is láthatsz körmeid gondozásának! Ha szeretnéd bővíteni a már meglévő tudásodat és az Instagramon örömmel nézegeted a a körmös oldalakat, akkor ez a tanfolyam neked szól, ápolt kacsókra fel!


manikur-tanfolyam-apolt-kormok

Az ápolt kezek mágikus ereje

Az ápolt kezek, a manikűr már évezredek óta fontos kelléke a nők és a férfiak eszköztárának is. Kínában, csak azok növeszthették és díszíthették a körmeiket, akik a társadalmi ranglétra legfelső fokán álltak. Az ősi Babilóniában, pedig annyira komolyan vették a köröm díszítést, hogy tömör arany eszközökkel gondozták azokat. Ne gondoljuk, hogy csak a nők kiváltsága volt a körömdíszítés, az ókori Rómában a csatába induló katonák azonos árnyalatra festették a körmüket és az ajkaikat.

 

Ahhoz azonban, hogy a körömlakkozás minden társadalmi osztályban elterjedjen a hollywoodi filmipar közbenjárása elengedhetetlen volt. Greta Garbo és Marlene Dietrich vérvörösre festett körmei és a Revlon testvérpár találmánya forradalmasította az ápolt kezek fogalmát. A pigment tartalmú körömlakkok több színben léteztek, így egyre nagyobb divat lett a vérvörös köröm az amerikai nők körében.
Az ápolt női és férfi kezek mindig jó benyomást keltenek. Ki ne emlékezne az Elfújta a szél ikonikus jelenetére, mikor Scarlett O’Hara meglátogatja Rhett Butlert a börtönben. A csodaszép méregzöld ruhája, haja és sminkje mind tökéletes egységet alkot, igazi helyzetét a kezei árulják el. Ugyan Scarlett kezeit a birtokon végzett kemény munka viseli meg, de mégis jó példája annak, milyen sokat elárul a manikűr vagy annak a hiánya, rólunk.

 

Gondoljunk csak bele, éppen egy randi előtt állunk, végigfut a tekintetünk a ruhánkon, hajunkon és a sminkünkön, és a kezeinken. Ugyanez a helyzet a férfiaknál is. A rendezett férfi körmök, tiszták és rövidek és fordítsunk külön figyelmet a bőrkeményedésekre is.
Egy táskában hordott körömcsipesz, egy finom hidratáló krém mindig gyors segítséget nyújthat.

Kulcsfontosságú különbségek a műkörömépítő képzés és a manikűr tanfolyam között

A manikűr tanfolyam egy olyan alapozó képzés, aminek a segítségével később elvégezheted, mint ráépülő tanfolyam a műkörömépítő kurzust is. A manikűr tanfolyam megadja a szükséges alapokat ahhoz, hogy később bővíthesd a tudásodat, erre épül a gél lakk tanfolyam vagy a műkörömépítés. A kurzus végén képes leszel saját magad vagy a barátnőid számára szakszerű manikűrt készíteni, mert ebben a tanfolyamban megismertetünk az elsődleges eszközökkel. Ízelítőt kapsz a japán és a francia manikűr technikájáról, emellett fontos szerepet kapnak a különböző körömlakkok és díszítési technikák is. A kurzus legvégén te magad is készíteni tudsz majd egy szakszerű manikűrt.

 

manikur-koromlakk

A tananyag felépítése

A tanfolyam saját időbeosztás szerint végezhető el, online képzés keretein belül.  

 • A szépségiparban használatos fertőtlenítőszerek
 • Bőrápoló olajok, zsírok kémiai összetevői
 • Anyagismeret: lemosók, körömlakkok összetevői, típusai, a használt eszközök. Ide tartozik a körömreszelő, bőrfeltoló, ollók, áztatótálak, stb.
 • A kézápolás alapelvei
 • A hagyományos, japán és francia manikűr technika részletes ismerete
 • Díszítés: alaplakk, fedőlakk, ecsetek, a körömnyomda, csillám, márványozás, körömmatrica technikája
 • Kézmasszázs
 • Paraffinos ápolás
 • Henna – alkalmazása, elkészítése, hennaolaj kikeverése

 

A műköröm tanfolyam videókkal segít téged abban, hogy minden munkafolyamatot láss, így még könnyebben tanuld meg az eljárásokat.
A videókban profi kézápolók és műkörömépítő szakemberek avatnak be a részletekbe. Ez a kurzus olyan alapokat ad számodra, amelyek által később szakmád egyik legjobbja lehetsz. Ennek a tanfolyamnak nem része gél lakkozás, zselé- és műkörömépítés, porcelán építés, ha ezeket szeretnéd megtanulni, szeretettel ajánljuk az Alfa Kapos Kft. weboldalát, ahol böngészhetsz az OKJ tanfolyamok között.

Kiknek ajánljuk a Manikűr tanfolyamunkat?

 • Azoknak, akik már kislány korukban imádták kipingálni a körmeiket és ez később sem hagyott alább.
 • A buli előtti köröm felelősöknek, akik imádják a saját és barátaik körmét szépíteni. 
 • Azoknak akik türelmesek és szeretik a részletekbe menő, kreatív munkákat. 
 • A tanfolyam megfelelő alapképzést ad azok számára, akik akik érdeklődnek a műkörmös/kézápoló szakma iránt, azonban nem biztosak még abban, hogy van hozzá tehetségük és, hogy szívesen foglalkoznának ezzel hivatásként. Ez a tanfolyam mindenképp a segítségükre lesz a döntés meghozatalában!

 

Mi szükséges a tanfolyam elvégzéséhez?

A tanfolyam elkezdéséhez elengedhetetlen az eszközök beszerzése. Mi a Spirit Nails eszközeit és alapanyagit ajánljuk, de nem akadály ha mással dolgozol. Az alábbi listát be tudod szerezni bármelyik kellékes boltban.

 • Körömlakkok amelyeket otthon tartasz kiválóak lesznek. Itt nem fogsz gél lakkokkal dolgozni, így az nem fontos, hogy legyen otthon.
 • Emellett körömlakkhoz való base coat (alaplakk) és top coat (fedőlakk) is szükséges lesz a tökéletes, tartós körömlakk eléréséhez. A Nail Prep egy fertőtlenítő és zsírtalanító a körmökre, ami által jobban tapad a lakk, elpusztítja a felületen lévő baktériumokat az egészséges köröm védelme a feladata. Természetesen egy körömlakk lemosó, valamint szálmentes törlő vagy vattakorong is kelleni fog, de gyakorló lakkozóknak ez alapfelszerelés.
 • Az anyagismeret során megismerkedsz a manikűr szettben található (de külön is beszerezhető) bőrvágó ollóval és a körömollóval (balkezes verzióban is elérhető), portalanító kefével, körömreszelővel, bufferral és polírozóval, kéztámaszokkal, lábujj szétválasztóval, rózsafa pálcával és áztató tállal. A bőroldó folyadék a körömre hajló cuticula eltávolítására használandó, a bőrolaj pedig a körömágy szárazsága ellen. Ez utóbbit is több illatban megtalálod, válassz kedvedre valót.
 • A manikűr technikák tanulása során szükséged lesz a Japán Manikűr Készletre. Ez a készlet csak egyben elérhető, ezt pedig ajándékba adjuk neked  a tanfolyamhoz. 
 • A díszítés technikák elsajátításához csillámporra, körömmatricára és esetleg apró gyöngyökre lesz szükséged, valamint ajánlott 2-3 hegyes, vékony ecsetet is beszerezned. Ezek segítségével könnyebb lesz megvalósítani a díszítést.
 • (opcionális) A paraffinos ápoláshoz paraffingép és paraffin szükséges, utóbbi több illatban is kapható, válassz először hozzád közel állót. Mivel ezek beszerzése nagyobb összeg, ezért a kézápolás technika elsajátításához testápolót vagy masszázsolajat is használhatsz.
 • (opcionális) Az utolsó fejezetben a henna és henna olaj elkészítésével is megismerkedsz, de mi először a már előre összeállított masszát és olajat ajánljuk. Érdemes először a kézügyességet gyakorolni azáltal, hogy a minták elkészítését gyakorlod, mintsem magát a massza főzését. Ahhoz a hozzávalók beszerzése kicsit bonyolultabb, mivel indiai eredetű a technika.

A képzés végén online certifikátot kapsz

Elsőre mindenkinek sokat kell gyakorolnia és tanulnia ahhoz, hogy a szakma mesterévé váljon. Mivel egy manikűrös készlete tényleg terjedelmes, ez már most világos lehet számodra, de készletedet mindig bővítheted, tipoldókkal, ragasztóval, porcelán oldókkal, fixáló folyadékokkalHa velünk végzed el a manikűr tanfolyamot a képzés végén online certifikátot állítunk ki számodra. Fontos megjegyeznünk, hogy ez nem alkalmas vállalkozás indítására, nem államilag elismert bizonyítványt ad.

Ne szabj határt az álmaidnak! 

Ha megszerezted már a végzettséged és tovább szeretnél tanulni. Ha álmod egy saját szalon, akkor kezdd el még idén a a Kézápoló és műkörömépítő OKJ-s tanfolyamot, ami államilag elismert bizonyítványt ad. A tanfolyam egy elméleti és egy gyakorlati részből áll, így magabiztost tudást kaphatsz! Kiegészítő tudásra vágysz? A Lábápoló képzés a segítségedre lehet, ez azonban nem tartalmaz műkörömépítő elméleti vagy gyakorlati részeket.

 

Ha rajongsz a műkörömdíszítésért, akkor tekintsd meg Műköröm díszítő kurzusunkra, ez azonban már előfeltetélhez kötött: műkörmös végzettség elengedhetetlen. Mindent egyszerre szeretnél? Erre is van megoldás,  Kéz- és lábápoló, műkörömépítő tanfolyam átfogó képzésünkkel az eddig felsoroltakat elvégezheted.

 

Egy jó szakember átfogó ismeretekkel rendelkezik és a kívül - belül ismeri a szakmáját. Ahhoz, hogy érts a műköröm, a zselé vagy a porcelán építéshez, nem elég egy tanfolyam, nálunk jelenleg csak a manikűr tanfolyam elérhető. Az online tanulás szabadságot biztosít számodra, te osztod be az idődet, és több tanfolyamot is elkezdhetsz, nem csak egyet. Ezzel közelebb kerülsz a céljaidhoz. Az Alfa Kapos Képző Központ Kft. tanfolyamai személyes kapcsolatot igényelnek. A képzési helyszínek azonban országosan, több mint 30 nagyvárosban megtalálhatóak (Budapest, Debrecen, Székesfehérvár, Kaposvár stb), amelyet ki tudsz választani az oldalukon.

Hasonló tanfolyam

Gél lakk alaptanfolyam – Ajándék otthoni gél lakk készlettel!

 

A tanfolyam moduljai

 1. Egészségvédelem
  a. Higiénia, sterilizálás
  b. A szépségiparban használható fertőtlenítőszerek
  c. Bőrápoló anyagok
  d. A kéz- és lábápolásnál leggyakrabban használt ápoló anyagok
 2. Anyagismeret
  a. Lakkok és lemosók
  b. A kézápolás eszközei
 3. A manikűr
  a. A kézápolás
  b. A manikűr fajtái
  c. A hagyományos manikűr
  d. A francia manikűr
  e. A japán manikűr
 4. Díszítés
  a. Díszítés különböző lakkokkal
  b. Alaptechnikák
 5. Kézmasszázs
  a. A masszázsról általában
  b. A svédmasszázs fogásai
  c. A masszázs javallatai és ellenjavallatai
  d. A masszázs gyakorlati kivitelezése
  e. Masszázs gyakorlati kivitelezése – bónusz videó
  f. Teszt
 6. Paraffinos ápolás
  a. Mi is a paraffinos ápolás?
  b. A paraffinos ápolás menete
 7. Hennafestés
  a. Mi is az a henna?
  b. Bőrfestés hennával
  c. Végszó
  d. Teszt