Kedves Érdeklődő!
Ma (csütörtök) 20,00 órától karbantartás miatt weboldalunk nem elérhető.
Kérünk látogass vissza néhány óra múlva vagy keresd kollégáinkat az info@spiritakademia.hu e-mail címen.

A pénz már nem lehet akadály! Bemutatjuk a Képzési Hitelt

Nincs elég pénzed, hogy tanulhass? Ez többé már nem lehet akadály, ugyanis bevezetésre került a Képzési Hitel 1 és 2! Cikkünkből mindenről tájékozódhatsz.

 

Már rendelkezésedre áll a Képzési Hitel

Szeretnél egy kis pénzügyi segítséget igénybe venni tanulmányaidhoz? Most már megteheted a felnőttképzés keretei között is. 2021. május 31-től erre a célra hozták létre az államilag támogatott, kedvezményes Képzési Hiteleket, amit ráérsz visszafizetni a felnőttképzési jogviszony megszűnését követő negyedik hónaptól.

A Képzési Hitel1-et és Képzési Hitel2-t megigényelheted és megkaphatod, amennyiben aktív felnőttképzési jogviszonnyal rendelkezel, 18. életévedet betöltötted, illetve 55. életévedet még nem töltötted be és bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgár vagy. Diákhitel1, Diákhitel2, illetve Diákhitel Plusz szerződés mellett is felveheted.

Nincs hitelbírálat, nincs kezes és fedezet. Hiteled törlesztőrészletének alakulását egy hitelkalkulátor segítségével meg tudod nézni a Diákhitel oldalán.

A Képzési Hitelt teljesen magadra szabhatod, mivel a visszafizetést Te ütemezed! A törlesztés kiszámítható, mivel havi egyenlő összegekben kell visszafizetni tartozásodat az általad választott – 1 és 10 év közötti – futamidőnek megfelelően.

Ha időközben úgy döntesz, többet fizetnél vissza tartozásodból, mint amennyit megállapítottak részedre, illetve kifizetnéd az egész összeget, ez sem akadály. Az előtörlesztés, sőt a végtörlesztés is díjmentes!

További előny, hogy a gyermekvállaláshoz kapcsolódó kedvezmény mindkét fajta Képzési Hitel esetében érvényesíthető, ami azt jelenti, hogy a 2. gyermek megszületését, vagy örökbefogadását követően a tartozás fele, a 3. gyermek után pedig az édesanyák teljes tartozása elengedésre kerül. 1 gyermek esetében is jár egy kis kedvezmény, ugyanis kérheted a törlesztési kötelezettség szüneteltetését.

Nem csak az igénylést, ezen kívül számos más dolgot is intézhetsz online:

  • adatváltozás bejelentése
  • kedvezmények igénylése
  • tájékozódás a szerződés adatairól
  • egyenleg, befizetések lekérdezése
  • kommunikáció az ügyfélszolgálattal
  • befizetés

Ahogy láthatod, a Képzési Hitel más, mint egy megszokott hitel, számos előnnyel rendelkezik.

 

Képzési Hitel1 – a szabad felhasználású képzési hitel

Ez a fajta hitel a hétköznapi megélhetésedhez nyújt pénzügyi segítséget, amennyiben megkezdtél egy képzést. A bankszámládra érkező összeg bármire elkölthető. Legyen az akár utazás, szállás, kultúra, mindennapi költségek, vagy bármi amire a képzésed folytatásához szükséged van.

A Képzési Hitel1 rendkívül kedvező lehetőség, ráadásul rejtett költségektől mentes. A kamat mindössze 1,99%. Nincs apróbetűs rész!

A képzésben részt vevő számlájára a Diákhitel Központ utalja – a képzés hosszától függően – havonta vagy félévente a 15 000 Ft-tól 150 000 Ft-ig terjedő havi összeget. Így akár 900 000 Ft-ot is igényelhetsz félévente.

 

Képzési Hitel2 – a képzések költségére költhető hitel

A Képzési Hitel2 kizárólag a képzési díjat fedezi. Éppen ezért, a kért összeget a Diákhitel Központ közvetlenül az oktatási intézménynek utalja. Vizsgadíjra sem használható fel ez a fajta hitel.

A kamat mértéke 0%, azaz a képzésben részt vevő pontosan annyit fizet vissza, amennyi hitelt felvett. Ennek összege maximum 500 000 Ft lehet. Ugye milyen jó lehetőség?

Egy adott hitelkonstrukció, egy időben, kizárólag egy képzésre érvényesíthető. Ha a tartozás teljes egészében visszafizetésre kerül, lehetőség nyílik az ismételt hitelfelvételre.

 

Hogyan igényeld meg a Képzési Hitelt?

A hiteligényléshez Ügyfélkapus eléréssel és cégünkkel megkötött felnőttképzési szerződéssel kell rendelkezned.

A hitelt Neked kell megigényelned a diakhiteldirekt online felületén, ami egy nagyon egyszerű folyamat és csak pár percet fog igénybe venni.

Kizárólag a képzés kezdő napján, vagy azt követően nyújthatod be a hiteligényléshez szükséges adatlapot.

Igénylés során szükséged lesz az oktatási azonosítódra, személyazonosító okmányodra, lakcímkártyádra, adókártyádra, valamint saját nevedre szóló bankszámládra.

 

Válaszd a Spirit Akadémiát!

Szakképzett és felkészült oktatóinkhoz, képzési referenseinkhez a képzés során bizalommal fordulhatsz kérdéseiddel. Oktatóink minden segítséget megadnak Neked a tudás elsajátításához.

Hamarosan a Spirit Akadémián is megnyílik a lehetőség, hogy olyan képzéseket válassz, melyeknél igénybe veheted a Képzési Hitelt. Ha már Te is a hírlevél feliratkozók között vagy, elsőként fogsz értesülni ezekről a tanfolyamokról is.

 

Használd ki a lehetőséget!

A Képzési Hitel1 és Képzési Hitel2 konstrukció akár egy időben is igényelhető. Válaszd a biztos pénzügyi háttért tanulmányaidhoz!

Gyere, tanulj nálunk!

 

 

Forrás: diakhitel.hu

Képek: Unsplash

Kiskó Anikó

További bejegyzések